Kuklaların Savaşı

Ülkemizdeki terör olaylarından sonra dün de Brüksel’de bir terör saldırısı meydana geldi. Havaalanında gerçekleşen patlamadan birkaç saat sonra metro istasyonunda bir patlama daha duyuldu. Üstelik o istasyona yürüme mesafesi...

Yayınlanma:
Kuklaların Savaşı

Ülkemizdeki terör olaylarından sonra dün de Brüksel’de bir terör saldırısı meydana geldi. Havaalanında gerçekleşen patlamadan birkaç saat sonra metro istasyonunda bir patlama daha duyuldu. Üstelik o istasyona yürüme mesafesi kadar yakın olan Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Komisyonu vardı. Terörün coğrafyasının olmadığının en çarpıcı ispatlarından biri olarak tarihe geçecek bir olay bu.

*****

Terör kimden gelirse gelsin, hedefinde kim olursa olsun terördür lakin bunu idrak edemeyenlerin sayısı bir hayli fazla. Ankara ve İstanbul’da gerçekleşen saldırılara sessiz kalan Avrupa ve dünya Brüksel’deki saldırıdan sonra tek bir ağızdan ve daha samimi konuşmaya başladı. Türkiye’de gerçekleşen eylemlerden sonra yapılan samimiyetsiz kınamalardan bunu daha iyi anlıyoruz. Avrupalı liderlerin kol kola girmesi yakındır ABD’ de 3 günlük yas ilan edildi bile.

*****

Bir birey olarak Ankara’daki patlamayı gerçekleştirenlerin de Brüksel’i bombalayanın da ister aynı ister farklı olsun terör örgütü olduğunu görüyorum. Koskoca devletler de elbette görüyor ama nedense işlerine gelmiyor. Kendi ülkelerinde patlamayınca bombalar terör örgütünden sayılmıyor sanırım. Ölenlerin coğrafyası, dini, kimliği önemliyse sadece gerçekten insanlığımızı kaybetmişizdir.

Kukla savaşları da bu yüzden var. Çıkıp diyecek halleri yok ya sizin ölülerinizi zerre umursamıyoruz hatta biz bunu istiyoruz diye. Kuklalar var onlar için bunu yapan, ölen, öldürülen… Neden savaşsın ki belli bir kalkınmayı yakalamış ve rakamsal olarak da büyümüş devletler. Ya da neden istesin ‘küçücük dünyada’ bir de kalkınmasını tamamlamış yeni bir devlet ile mi uğraşacaklar kendilerine yetmiyor zaten bu dev pasta.

*****

Hayatta her şeyin bedeli oluyor, rüzgar eken fırtına biçiyor. Cebinde akrep taşıyorsan bir gün seni de sokmasını göze alacaksın işte. Kuklaların ipi bir anlık fırlarsa ellerinden hedefte olacağını unutmamalısın. Belki de her şey danışıklı dövüştür daha büyük yıkımlar için kim bilir. Ama acı mı acı bir son var ortada o da ateşin düştüğü yeri yaktığı. Avrupalı liderlerin kol kola girip ‘kendileri için’ terörü lanetleme yürüyüşü yapması yakındır. Biz güzel ve yalnız ülkemize bakıp şunu bir soralım:

‘Burada kaç cana denk geliyor oradaki bir cana verilen tepki, Avrupalı değeri görmek için bize de mi yoksa kuklalar gerekli?’

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.