Kulislerde Çok Sağlam İddia: Başbakan Binali Yıldırım

22 Mayıs'ta yapılacak Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan seçimi öncesi kulislere bomba bir iddia düştü. İddiada doğrudan isim verilmese de Binali Yıldırım'ın özellikleri anlatıldı. İşte o özellikler;

Yayınlanma:
Kulislerde Çok Sağlam İddia: Başbakan Binali Yıldırım

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın adı sürekli 3B formülünde Berat Albayrak ve Bekir Bozdağ ile anılıyordu. Ancak Numan Kurtulmuş da güçlü bir adaydı. Günler tükendikçe İsimler arasında da gidiş gelişler yaşanıyordu. İlk sinyali bugün Hürriyet Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek CNN Türk ekranlarından vererek "Bekir Bozdağ değil" dedi.

Bu olayın ardından yeni bir iddia daha ortaya çıktı. Bu iddianın ardından Deniz Zeyrek'in "yüzde 99" dediği ismin kim olduğu belli oldu.

Meydan Gazetesi yazarı Ömer Şahin'in verdiği bu bilgiler doğruysa bu bilgiye göre yeni Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı'nın bıyığı var ama sakalı yok, isminde B harfi var, memleketinden daha önce başbakan çıkmış, yabancı dil biliyor ve 3 çocuğu var.

Bu bilgiler doğruysa yeni başbakanın Binali Yıldırım olacağı kesin. Yıldırım Erzincanlı, Erzincan'dan daha önce başbakan çıkmış isim ise Yıldırım Akbulut.

Kaderin Cilvesi

Yıldırım Akbulut da daha önce Cumhurbaşkanı olan Turgut Özal tarafından ANAP'ın başına getirilmişti. Bu açıdan da emsalsiz bir rastlantı olacak.

Yıldırım Akbulut Kimdir?

yıldırım-akbulut

15 Kasım 1935 Erzincan doğumlu olan Yıldırım Akbulut, Türk siyasi tarihinin renkli simalarından birisidir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Akbulut bir süre serbest avukatlık yaptıktan sonra siyasete atılmıştır. Adalet Partisi Erzincan il temsilciliği görevinde de bulunan Akbulut daha sonra Anavatan Partisi'ne girerek 1983 yılında Erzincan milletvekili olmayı başarmıştır. Sırasıyla 17.dönem Erzincan, 18. dönem Erzincan, 19. Dönem Erzincan ve 21. Dönem Ankara milletvekili seçilerek meclise girmiştir. 1984-87 yılları arasından içişleri bakanı olarak hükumette görev alan Yıldırım Akbulut 1987 yılında TBMM başkanı seçilmiştir. O dönemin ANAP genel başkanı Turgut Özal Cumhurbaşkanı seçilince boşalan parti genel başkanlığı ve başbakanlık koltuğuna 1989 yılında Yıldırım Akbulut seçilmiştir. Son olarak 20 Mayıs 1999 ve 30 Eylül 2000 arasında 15. dönem TBMM Meclis başkanlığı yapmıştır. Şuanda 80 yaşında olan Yıldırım Akbulut, Turgut Özal Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığını sürdürmektedir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.