Kullanılmayan Hesaplardaki Paralar TMSF'ye devrediliyor. Son İtiraz Süresi Açıklandı

10 yıldır işlem görmeyen banka hesaplardaki paralar TMSF'ye devrediliyor. Listeler açıklandı. Eğer paranız varsa kurtarabilirsiniz. İşte o adresler

Yayınlanma:
Kullanılmayan Hesaplardaki Paralar TMSF'ye devrediliyor. Son İtiraz Süresi Açıklandı

Tasarruf Mevduat Sigorta  Fonu (TMSF) İnternet sitesi üzerinden açıklama yapıldı. Zaman aşımına uğrayan hesaplardaki paraların TMSF'ye geçeceği bildirildi. Zaman aşımı süresi ise hiç bir hesap hareketi olmadan 10 yıl.

Bankacılık kanunu'nun 62'nci maddesice, Bankalar nezdinde ki mevduat, katılım fonu alacaklardan hak sahibinin en son işlem tarihinden başlayarak on yıl içinde işlem görmeyen hesaplar zaman aşımına tabiidir.

Bu kapsamda 2009 yılından beri hareket görmeyen zaman aşımına uğramış hesaplar yayınlanan listede ismi bulunanlar 15 hazirana kadar  başvuru yapabilir.

Hesap sahiplerinin banka şubeleri veya Genel Müdürlükleri'ne başvurmamaları durumunda yasa gereği zaman aşımına uğramış olan katılım fonu, emanet ve alacakları Tasarruf Mevduatı  Sigorta Fonuna devredilecektir.

Hesap sahiplerinin sorgulama yapması için TMSF web sitesinden veya e- Devlet sitesinden yada https://zamanasimisorgu.tmsf.org.tr adresinden  ögrenebileceklerdir.

Belirtilen adrese Adınızı Soyadınızı yazarak yaptığınız aramada devredilecek hesabınız olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

TMSF, Katılım bankaları nezdindeki Tasarruf mevduatı ve gerçek kişilere ait katılım fonlarını sigortalar. Bu mevduat ve fonların kapsamı ve tutarını belirler. Kredi kuruluşlarının fona devredilmesinin ardından devir, satış ve birleştirme işlemlerini uygular.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.