Kültür Bakanlığı 216 Adet Kamu Personeli Alımı Yapacak!

Ocak ayı itibariyle yayımlanan ilanlara göre, farklı şehirlerde memur personel alımı yapılacak. Başvurular ilan yayımlandıktan sonra e-Devlet üzerinden yapılacak ve belirlenen şartlar dikkate alınacak. Başvuru tarihleri ve diğer...

Yayınlanma:
Kültür Bakanlığı 216 Adet Kamu Personeli Alımı Yapacak!

Ocak ayı itibariyle yayımlanan ilanlara göre, farklı şehirlerde memur personel alımı yapılacak. Başvurular ilan yayımlandıktan sonra e-Devlet üzerinden yapılacak ve belirlenen şartlar dikkate alınacak. Başvuru tarihleri ve diğer detaylar için Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi web sitesini veya yerel gazeteleri takip edin.

Personel Dağılımı Nasıl Olacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, farklı kadrolarda 216 memur ve personel alımı yapmak için ilan yayımladı. Bu kapsamda yayımlanan ilanlara göre, 25 stajyer kontrolör, 10 uzman yardımcısı, 29 büro personeli, 54 koruma ve güvenlik görevlisi, 5 şoför, 83 temizlik personeli ve 10 yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar uzman yardımcısı alımı gerçekleştirilecektir. Bu alımların gerçekleştirileceği şehirler ise ilanlarda belirtilmemiştir.

Başvuru İçin Hangi Şartlar Olacak?

Devlet memurluğu için başvuruda bulunacak adaylar için genel olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinde belirtilen şartlar aranacak. Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, görevlerini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmaması, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmeleri, herhangi bir suç hükümlülüğü olmaması, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmaması gibi şartlar aranacak.

Devlet Memurluğu için başvuruda bulunacak adaylar için 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmak gerekmektedir. Aynı zamanda adayların yaş şartı olarak 35 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir.

Başvuru Hangi Tarihler Arasında Olacak?

Kültür Bakanlığı, memur personel alımı için farklı ilanlar yayınlamıştır ve bu ilanların başvuruları farklı tarihlerde gerçekleştirilecektir. Özellikle 25 stajyer Kontrolör alımı için ilanın detayları burada, başvuru tarihleri 26 Aralık 2022 - 16 Ocak 2023, 10 kişilik kadro ile Uzman Yardımcısı alımı için ilanın detayları burada, başvuru tarihleri 16 - 31 Ocak 2023, 29 Büro Personeli, 54 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 5 Şoför, 83 Temizlik Personelli alımı için ilanın detayları burada, başvuru tarihleri 23 Ocak 2023 - 06 Şubat 2023 ve 10 kişilik boş kadro ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzman Yardımcısı alımı için ilanın detayları burada, başvuru tarihleri 30 Aralık 2022 - 30 Ocak 2023 olarak belirlenmiştir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.