Kültür ve Turizm Bakanlığı Belirtti: Afet Bölgesi Kazı Başkanlığı Oluşturulacak

Türkiye’yi sarsan deprem sonrasında yeni projelerde tasarlanmaya başladı. Depreme karşı daha güçlü bir Türkiye için yeni planlamalar var. Afet bölgesi kazı başkanlığı da bunlardan biri..

Yayınlanma:
Kültür ve Turizm Bakanlığı Belirtti: Afet Bölgesi Kazı Başkanlığı Oluşturulacak

Deprem bölgesindeki değerli kültür varlıkların korunması son derece önemli. Bu sebepten dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, değerli varlıkların korunması için afet bölgesi için kazı başkanlığının oluşturulacağını söyledi.

Hatay Arkeoloji müzesinde düzenlenen toplantıdan sonra yeni projelerini de kamuoyuna sundu. Özellikle Türkiye açısından oldukça önem arz eden değerli kültür varlıklarının da korunmasına ilişkin afet bölgelerde kazı başkanlığının olacağına dair açıklamalarına yer verdi.

13.webp

11 İlde Kültür Varlık Hasar Tespitleri Yapılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 11 ilde kültür varlıklarıyla ilgili hasar tespit çalışmalarının da yapılmış olduğunu söyledi. Depremin yaşandığı andan sonra hızlı bir çalışmanın başlatılmış olduğunu altını çizemn Mehmet Nuri Ersoy, toplamda 502 kişilik ekiple birlikte çalışmaların hızlı şekilde yapılmış olduğunu söyledi.

Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı olarak 38 ekip 77 kişiyle birlikte çalışmaların hızlı şekilde yapıldığını ve değerli varlık hasar tespitlerinin yapıldığını söyledi. Çok sayıda yapı, hasar durumu olduğundan dolayı Afet bölgesi kazı bakanlığın oluşturulacak olduğunu söyledi. Böylelikle tonlarca yıkım meydana geldiğinden dolayı değerli varlıkların hasar tespitinin korunması ve daha sorunsuz şekilde yapılması amacıyla böyle bir çalışmaya ihtiyaç olduğu açıklandı.

14.webp​​​​​​​

Hatay Ortak Operasyon Merkezi Oluşturulacak

Hatay Ortak operasyon merkezi oluşturulacak olduğunu da belirten ültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çalışmalarının da hızlı şekilde yapıldığını belirtti. Yapılan toplantı neticesinde yeni kararlar aldıklarını ve almış oldukları kararlar neticesinde de vakıflar Genel Müdürlüğü, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve Bilimsel Dayanışma Kurulundan oluşan ortak operasyon merkezinin kurulacak olduğunu ifade etti.

Bölgedeki sürdürülebilir yol haritasına dair hikayenin beraberce yazılacak olduğunu söyledi. Ersoy, süreçle ilgili açıklamasında çalışmaların şeffaf yürütülecek olduğunu ifade etti. Aynı zamanda değerli varlık çalışmaları devam ederken, bir yandan da basın açıklamalarıyla gerekli bilgilerin verilecek olduğuna da vurgu yaptı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.