Kültür ve Turizm Bakanlığından 171 Büro Personel Alımı Başladı! Hangi Pozisyonlarda Alım Yapılacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı da beklenen personel alımlarına başlattı. Güvenlik görevlisi, şoför, temizlik görevlisi gibi birçok pozisyonda alım yapılacak!

Yayınlanma:
Kültür ve Turizm Bakanlığından 171 Büro Personel Alımı Başladı! Hangi Pozisyonlarda Alım Yapılacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 171 personel alım ilanı geldi. Bakanlık bünyesi altında çalışmak isteyenleri sevindirecek müjdeyi duyanlar personel alımlarının detaylarını da öğrenmek istiyor. 6 Şubatta son bulacak başvuruların şartları neler olduğu da iş arayanların yakından ilgilenmiş olduğu konulardan biri olmayı başarıyor. 23 Ocak itibariyle başlayan alımlar 6 Şubat ile son bulurken, başvuru yapacak adaylardan istenen şartlar şunlar olacak;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması
  • 18 yaşını tamamlamış olmak
  • Kamu haklarından mahrum olmaması
  • Erkek adayların askerlikle ilişkisi olmaması
  • Görevin tamamlamasını engelleyecek bir akıl hastalığının bulunmaması
  • 35 yaşını doldurmamış olmak
  • Belirtilen bölümlerden mezun olmak ve herhangi bir hastalık durumunun olmaması

Tüm yukarıda söz edilen şartlara uygunsanız o halde Kültür ve Turizm Bakanlığının personel alımlarına da başvurabilirsiniz. Lisans ve önlisans mezunu olanlar başvurularını alacak kadrolara göre yapacaktır. Lisans mezunu olanlar başvuru işlemlerini P3 türünden yaparken, önlisans mezunu olanlarda KPSS P93 olarak yapmaya başlayacak.

KPSS şartı da başvurularını yapacak olan kişileri yakından ilgilendiren bir konudur. KPSS puan türünden en az 60 ve üzeri puan alınması istenecek. Bakanlık tarafından ilgili pek çok pozisyonlara da alım yapılırken alınacak pozisyonlar temizlik görevlisi, büro personeli, şoför gibi çeşitli meslek dallarına ilişkin olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımları Nerede Yapılacak?

Memur olarak çalışmak, hemen herkesin en büyük hayallerinden biri olduğu için Bakanlık tarafından gelecek ilanlarda dört gözle bekleniyor. Pek çok farklı şehirlerde gerçekleştirilen alımlarda insanların memur olarak icra etmelerine neden olmasını sağlıyor. Başvuru yapılabilecek iller hangisi olduğu da başvuru sahiplerini de şüphesiz yakından ilgilendirmektedir. Buna göre başvuru yapılacak şehirler inceleme yapıldığında İzmir, İstanbul, Adana şehirleri olduğunu söylemek mümkün.

Alım yapılacak pozisyonlara bağlı olarak şehirlerde değişkenlik gösterebiliyor. Fakat alımların genel olarak bu üç şehirde yapılmaya devam edildiğini söylemeliyiz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.