Kuzey Kore 4 Füze Fırlattı Doların Yükselişi Durdu (6 Mart 2017 Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Son günlerde küresel piyasalarla birlikte TL karşısında da değer kazanan dolar, Kuzey Kore'nin bugün 4 füze fırlatması sonucu durdu. İşte piyasalarda son durum, döviz kuru ve altın fiyatları.

Yayınlanma:
Kuzey Kore 4 Füze Fırlattı Doların Yükselişi Durdu (6 Mart 2017 Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Son günlerde inişli çıkışlı bir görüntü çizen dolar, Kuzey Kore'nin dört füze fırlatması sonucu yükselişini durdurdu.

3.54'ü görmesinden sonra Fed'in faiz arttırım yapılacağı yönünde beklenti oluşturması sonrasında yükselişe geçen dolar, Kuzey Kore'nin sabaha karşı 4 füze fırlatması sonucu küresel piyasalarda değer kazanması durdu.

Füze haberinin ardından küresel piyasalarda işlemciler, daha güvenli liman arayışıyla dolardan çıkmaya başlayınca, euro 1.05 dolardan 1.06 doların üzerine çıktı.

İç piyasada da, Cuma günü 3.74 liranın üzerinde olan dolar yeni haftaya 3.70 - 3.71 lira düzeyinde başladı. Buna karşılık 3.95 seviyesine kadar çıkan euro ise 3.93 lira sınırına kadar düştü.

Fed Başkanı Yellen, geçen Cuma günü Chicago'da yaptığı bir konuşmada, Fed'in 14-15 Mart tarihlerinde yapılacak Açık Piyasa Komitesi toplantısından faiz artırımı çıkabileceği sinyalini verdi ve ekledi:

"Ekonomik veriler beklendiği gibi gelmeyi sürdürürse, şu anda federal fon oranını kademeli olarak artırmanın uygun olacağını düşünüyoruz. İstihdamın ve enflasyonun beklentilerimiz doğrultusunda gelişmeye devam edip etmediğini değerlendirecek ve bu durumda federal fon oranının daha fazla ayarlanması uygun olacaktır."

Altın Fiyatlarında Son Durum

Kapalı çarşıda altın fiyatları ise yüksek seviyesini koruyor. Altının gramı 147 lira seviyesinden işlem görmeye devam ederken, çeyrek altın alış fiyatı 235, satış fiyatı ise 241 lira oldu. Yarım altın alış fiyatı da 471 lira olurken satış fiyatı da 483 lira seviyesinde. Cumhuriyet altını ise 975 liraya alınırken 990 lira seviyesinden satışa sunulmaktadır.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.