Kuzey Kore Devletinden Amerika Birleşik Devletlerine Füzeli Karşılık!

Kuzey Kore Devleti, Kuzey Kore Devleti ve ABD’nin bölgede başlatmış olduğu ortak olarak Özgürlük Kalkanı Tatbikatına bir karşılık geldi. Kuzey Kore Devleti tarafından denizaltından 2 tane önemli seyir füzesi fırlatıldı. Güney Kore Devleti ile ABD’nin ortak yürüttüğü son 5 yıllın en kapsama sahip bu ortak tatbikat olarak geçen Özgürlük Kalkanı Tatbikatı bugün başladı.

Yayınlanma:
Kuzey Kore Devletinden Amerika Birleşik Devletlerine Füzeli Karşılık!

Kuzey Kore Devleti’nden ise bu ortak tatbikata bir misilleme geldi. Seul-Washington adı olarak bilinen bu ittifaka yönelik Kuzey Kore Devleti’nden de bir karşılık geldi. Kuzey Kore Devleti, dün düzenlenmiş olan askeri bir tatbikatın kapsamında 2 tane stratejik seyir füzesi atıldı. Stratejik seyir füzelerine 8.24 Yongung adı verildi.

Kuzey Kore Devleti’nin Fırlattığı 8.24 Yongung'ın Özellikleri Nelerdir?

Kuzey Kore Devleti’nin Özgür Kalkanı Tatbikatına karşılık atılan stratejik seyir füzesinin oldukça önemli özellikleri vardır. Denizaltından atılan bu 2 önemli seyir füzesi yaklaşık olarak 500 kilometreye kadar yol alıyor. Doğu Denizinde önceden belirlenmiş olan hedefleri başarılı bir şekilde vuruyor.

Aynı zamanda Kore İşçi Partisinin takdirini kazanmış olan bu füze hakkında, Kore Halk Ordusunun, Güney Kore ve ABD'nin askeri tatbikatlarını güçlü şekilde kontrol edeceğini nükleer savaşların caydırıcılığını aktif rol oynayacak kabiliyetini ortaya koyacağını belirttiğin ifade etti. Bu özellikler stratejik seyir füzelerinin ne kadar özel yapım olduğunu ortaya koyar.

Kuzey Kore İle Seul Washington Arasında Karşılıklı Rest Çekildi

Kuzey Kore Devleti, Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Kore Devleti'nin bugün bölgede başlatmış olduğu 11 günlük Özgürlük Kalkanı Tatbikatı adı verilen bu ortak tatbikat öncesinde Seul Washington adlı birliğine tehdit edici nitelikte olan söylemlere ve bazı askeri hareketler ile birlikte siyasi durumunda oldukça kritik ve kontrol dışı bir halde olabileceği uyarısında bulunmuştu.

Pyongyang’ın askeri tatbikatın süresince yeni bir seyir füze denemeleri beklentisi kamuoyunda beklenen bir durum olmuştur. Amerika Birleşik Devletlerinin Dışişleri Bakanı olan Ned Price ise bu konu hakkında bir açıklamada bulundu. Ned Price açıklamasında içinde bulunulan durum ve yaklaşımdan vazgeçilmediği sürece Kuzey Kore Devletinin daha çok bedel ödeyeceğinden bahsetti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.