Kuzey Kore Savunma Bütçesini Artırıyor

Dünyanın en gizemli ülkelerinden birisi olan Kuzey Kore, tüm dünya ülkelerinin boğuştuğu ekonomik darlıklara rağmen savunma bütçesinde büyük harcamalara devam ediyor. Ülkenin resmi haber ajansı olan KCNA kaynağından alınan...

Yayınlanma:
Kuzey Kore Savunma Bütçesini Artırıyor

Dünyanın en gizemli ülkelerinden birisi olan Kuzey Kore, tüm dünya ülkelerinin boğuştuğu ekonomik darlıklara rağmen savunma bütçesinde büyük harcamalara devam ediyor. Ülkenin resmi haber ajansı olan KCNA kaynağından alınan habere göre Kim Jong-Un'un meclisin 2 günlük bütçe görüşmelerine katılmadığı bilgilere de yer verildi.

Kuzey Kore meclisi genel bütçeyi %1.7 arttırdı. Buna rağmen ülkenin savunma bütçesi geçtiğimiz yılki %15.9 oranını koruyarak tüm bütçenin çok önemli bir kısmının halen daha savunma sanayisine ayrılması kararı alındı. Resmi haber ajansı bu durumu Kuzey Kore'nin askeri caydırıcılığını güçlendirmek ve ülkenin onur & güvenliğini sağlamak için olduğunu aktardı.

Kuzey Kore Savunma Gücünden Vazgeçmiyor

Kuzey Kore Meclisinin oturumunda aynı zamanda Güney Kore'nin kendilerine karşı uyguladığı kültürel propaganda ile mücadele edilmesi kararları da alındı. Genel bütçenin yaklaşık %45'inin de ekonomiyi canlandırmak ve Kuzey Kore halkının geçim sorunlarının iyileştirilmesini sağlamak adına kullanılması planlandı.

kuzey kore savunma bütçesi

2022 yılında Kuzey Kore daha önceki yıllara göre çok daha fazla füze denemesi yaparken bölgedeki askeri tansiyonun oldukça yüksek kalmasına neden oldu. Hem doğu hem batı yönlerine doğru farklı menzillerde 90'dan fazla füze atışı yapan Kuzey Kore yönetimi bilindiği üzere sadece Kasım ayının ilk günlerinde bir günde tam 23 füze ateşleyerek bu alanda da bir rekora imza atmıştı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.