KYK Burs ve Kredi Başvuruları Başladı

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamasında KYK burs ve kredi başvurularının başladığı belirtildi.

Yayınlanma:
KYK Burs ve Kredi Başvuruları Başladı

Üniversiteye yerleşen adayların sabırsızlıkla beklediği haber geldi.

2016-2017 eğitim öğretim yılı burs ve kredi başvuruları başladı. Gençlik ve spor Bakanlığı tarafından konu ile ilgili bir bilgilendirme duyurusu yapıldı.Bakanlığı bağlı bulunmakta olan Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kredi ve burs başvuruları başladı.

Başvuru Tarihleri

KYK tarafından yapılan duyuruda burs ve kredi başvurularının başladığı ve başvuruların 12 Ekim günü sona ereceği belirtildi. Kredi ve burs başvurusunda bulunacak olan adaylar, son başvuru tarihi olan 12 Ekim Çarşamba günü saat 23.59'a kadar başvurularını yapabileceklerdir.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı KYK müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda burs ve kredi başvurusuna yurt içinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde ve yabancı ülkelerde yüksek lisans, doktora, ön lisans ve lisans bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler, 'E-Devlet' sistemi üzerinden veya 'kyk.gsb.gov.tr' adresi üzerinden başvurabilir.

Burs ve Kredi Nedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından, yükseköğrenim gören öğrencilere verilen ücrettir. Öğrencilere her ay devlet tarafından ödenen miktardan geri ödemesiz olarak verilene burs, geri ödemeli olarak verilen miktara da kredi denir.

Kimlere Burs Verilmez?

KYK tarafından yükseköğrenim gören öğrencilere verilen burs veya krediye başvuru için bazı şartlar aranmaktadır. KYK tarafından aşağıda belirtilen kriterlere sahip olan kişiler, kredi ve burs başvurusunda bulunamazlar.

Daha önceden burs alan öğrenciler tekrar başvuruda bulunamazlar, kayıt tarihi itibariyle bir yıl kaybı olan öğrencilere burs verilmez, yabancı uyruklu öğrencilere, Polis Akademisi ve Askeri okullarda öğrenim gören öğrencilere, hazırlık sınıfında öğrenim gören yüksek lisans öğrencileri, en az asgari ücret ile bir işte çalışan öğrencilere (nafaka ile yetim maaşı dışında), gerçeğe aykırı başvuruda bulunan öğrencilere burs veya kredi verilmez.

5haber.com | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.