KYK Burs Sonuçlarının Gecikmesinin Nedeni Açıklandı (KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?)

KYK burs sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Peki burs sonuçları neden hala açıklanmadı. Sonuçların ne zaman açıklanacağı belli mi? İşte konu ile ilgili yapılan son açıklamalar.

Yayınlanma:
KYK Burs Sonuçlarının Gecikmesinin Nedeni Açıklandı (KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?)

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru sonuçları için binlerce üniversitelinin sabırsız bekleyişi devam ediyor.

KYK bursu için, bu sene üniversitelere yerleşen ve burs veya kredi almayan ara sınıf öğrencileri, geçtiğimiz ay başvurularını yapmıştı. Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde alınan burs başvuruları, 12 Ekim saat 23.59' da sona erdi ve sonuçların açıklanması için meraklı bekleyiş başladı. Binlerce öğrenci, her yıl olduğu gibi, KYK'nın burs ve kredi başvuru sonuçlarını, kısa bir süre içinde açıklaması bekleniyordu ancak, başvuruların tamamlanmasının üzerinden yaklaşık olarak bir aylık bir süre geçmiş olmasına rağmen başvuru sonuçları henüz açıklanmadı.

Konu ile ilgili bir açıklama bekleyen binlerce üniversiteliye beklenen açıklama, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan geldi. Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, "Yükseköğretim Kurulu ile yaptığımız çalışmada sona gelmiş bulunmaktayız. Tarih veremiyorum ama bu ay içinde bitmesi planlanıyor" dedi.

Sonuçların Açıklanması Neden Bu Kadar Gecikti?

Öte yandan burs sonuçlarının açıklanmamasının nedenine yönelik açıklama da Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Sinan Aksu'dan geldi. Konu ile ilgili konuşan Aksu, "Kapatılan üniversitelerden dolayı bazı alanlarda gecikme oldu. Özelikle öğrencilerin tanzimi ve dikey geçişlerle ilgili. Biz şimdi YÖK'ün bunları neticelendirmesini bekliyoruz. YÖK bunu neticelendirir neticelendirmez biz de sonuçları açıklayacağız. İlk 100 bin öğrenciye burs, geriye kalan, talep eden öğrencilere kredi vereceğiz" sözlerini söyledi.

Burs sonuçlarından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.