Lenf Kanseri Berra TEOG Sınavına Evinde Girdi

Lenf kanseri olması nedeniyle evinde eğitim gören Berra Şeker, rahatsızlığı nedeniyle bugün gerçekleşen TEOG sınavlarına evinde girdi.

Yayınlanma:
Lenf Kanseri Berra TEOG Sınavına Evinde Girdi

Lenf kanseri hastası olduğu nedeniyle evde eğitim gören 8' inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Berra Şeker, bugün gerçekleştirilen TEOG sınavlarına evinden girdi.

Sivas kent merkezinde bulunan Ece Mahallesinde bir evde yaşamakta olan Berna ve Haluk Şeker çiftinin 2 çocuğundan en küçüğü olanı Berra Şeker'in 7 ay önce lenf kanseri olduğu ortaya çıktı. Selçuk Ortaokulu 8'inci sınıfında öğrenim görmekte olan 13 yaşındaki Berra Şeker, kanser teşhisinin ardından öğrenimine okulundan gelen 6 öğretmen eşliğinde evinde devam etmeye başladı.

Lenf kanseri olan 13 yaşındaki Berna Şeker bugün gerçekleşen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavlarına rahatsızlığı nedeniyle okula gidemediği için, gözetmenler Ahmet Üstündağ ve Hasan Aydoğan eşliğinde evinde girdi. Şeker, TEOG ilk gününde Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınav oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da, Berra Şeker'e moral verme adına evlerine bir ziyarette bulundu.

Altınsoy: "İnşallah Sağlığına Kavuşur"

Berra Şeker'in evine ziyarette bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Altınsoy, "TEOG sınavı tüm ülkemizde yapılıyor. Sivas'ta da bugün 8 bin öğrencimiz sınava giriyor. Ancak bazı öğrencilerimize hastalıklarından dolayı ve farklı sebeplerden dolayı evde, hastanede, cezaevlerinde eğitim veriyoruz ve sınavlarını da bulundukları yerde yapıyoruz. Bugün de burada Berra Şeker kızımız hastalığından dolayı okula gidemediği için sınavıda evinde yapılıyor. Şuan sınav arasındayız. Biz de kendisine bu sınavda hem moral ve motivasyon vermek, başarılar dilemek amacıyla buradayız. Berra kızımız inşallah biran önce sağlığına kavuşarak kendi arkadaşlarıyla, kendi sınıfında eğitim göreceğine inanıyoruz. Berra kızımız sınavda da çok güzel bir puan alacağına inanıyorum ve başarılar diliyorum" açıklamalarında bulundu.

Öğretmenlerime Teşekkür Ediyorum

Berra Şeker ise, "Hastalığım sürecinde öğretmenlerim bana gelip derslerimi anlattı. Şu ana kadar derslerim güzel. Şimdi de TEOG sınavına giriyorum. İlk oturum çok güzel geçti. Türkçe paragraflar uzun olsa da güzeldi. Öğretmenlerime teşekkür ediyorum" sözleri ile duygularını dile getirdi.

5Haber.com  | Sivas

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.