Lice'de Çıkan Çatışmada Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Şehit Oldu

Lice'de çıkan çatışmada Gaziantepli Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan şehit oldu. Çayı çok sevdiği öğrenilen şehit Oğuzcan'ın 7 aylık Elif adında bir kızı var.

Yayınlanma:
Lice'de Çıkan Çatışmada Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Şehit Oldu

Lice'de bugün meydana gelen çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı 34 yaşındaki Fuat Oğuzcan'ın baba evine şehit ateşi düştü.

Lice'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan'ın acı haberi, Merkez Komutanı Albay Hakan Şahin ile askeri yetkililer tarafından Gaziantep Ulus Mahallesi'nde oturmakta olan Nuri ve Kanime Oğuzcan çiftine iletildi. Oğullarının acı haberiyle sinir krizi geçiren aileye bölgede hazır bekletilen sağlık görevlileri tarafından müdahale edilirken, binaya dev Türk bayrakları asıldı. Şehidin baba evi, acı haberi duyan yakınları ile doldu taştı. Ayşe Fatma Oğuzcan ile evli ve 7 aylık Elif isminde çocuğu bulunan şehit Fuat Oğuzcan'ın, Elazığ'da görevliyken 1 ay önce Lice'ye geçici görevli gittiği öğrenildi.

Çayı Çok Severdi

Şehidin halasının oğlu Müslüm Alagöz, kuzeniyle en son 1 ay önce görüştüğünü, şehit Oğuzcan'ın çay içmeyi çok sevdiğini anlatırken gözyaşı döküp şu açıklamaları yaptı:

"Yazık günah yani, ne diyeyim. Bir ay önce bendeydi. Ben yeni ev almıştım; geldi, oturduk sohbet ettik. Çay içmeyi çok severdi. En az 10 bardak çay içerdi. Vatan sağ olsun demiyorum. Şehidimizin ruhu şad olsun. Biz şehit olduğuna inanıyoruz. Allah kendisini en yüksek mertebeye ulaştırsın. Ama yazık günah, bu ülke bu hale geldi. Dalyan gibi bir yüzbaşıydı. Kapıdan sığmazdı, babayiğit bir adamdı. Sporla ilgilenirdi. Yazık günah bu askerlere."

Şehit Oğuzcan'ın cenazesi, yarın öğle vakti düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

5haber.com  |  Gaziantep

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.