Lice'de Teslim Olan Terörist Anlattı: "Kahraman Olduğumu Sanıyordum Hepsi Tozpembeymiş"

Diyarbakır'ın Lice İlçesinde güvenlik güçlerine teslim olan bir terörist ifadesinde nasıl terörist olduğunu ve dağa çıkma süreci ile bu konu hakkındaki yorumlarını söyledi.

Yayınlanma:
Lice'de Teslim Olan Terörist Anlattı: "Kahraman Olduğumu Sanıyordum Hepsi Tozpembeymiş"

Bölücü terör örgütünün gençleri nasıl kandırdığı ve onlara hayaller sunarak hayatlarını nasıl söndürdüğü, güvenlik güçlerine teslim olan teröristin ifadesinde bir kez daha gözler önüne serildi.

Lice'de devam eden terör operasyonları kapsamında pişman olup güvenlik görevlilerine teslim olan bir terörist'in verdiği ifadede bölücü örgütün dağılma sürecine girdiğini gözler önüne serdi. Teslim olan terörist, " 2013- 2014 senesinde Üniversiteye gittim İzmir'de, 9 Eylül Üniversitesinde örgütün yürüttüğü çalışmalarda yani stantlar olsun etkinlikler olsun, üniversite içinde o gençliklerle tanıştım. Bunlar yurtsever gençlik gazeteleri dergileri olsun yürüyüşler mitingler bunlar içerisinde bende yer aldım. Bende gittim eylemlere, mitinglere protestolara yürüyüşlere bende katıldım. Dernege gitmeye başladım. Buca İzmir'de 9 Eylül Özgür Öğrenciler Derneği, üniversite içerisinde olan olaylar mesela, üniversitede bir sorun varsa örgütün gönderdiği talimatlar doğrultusunda oradaki kadrolar yada öğrenci üyelerinin, mesela anmalar olur bu yürüyüşü yapalım diye örgütten eğitim almış kişiler kadrolu olur. Mesela her öğrenci onları tanımazdı. Zamanla bende o kadroları tanıdım. Bir arkadaşımla toz pembe hayallerin peşine düştüm. Gerçeklerden uzak dağa katılma kararı aldım. İzmir'de benle 1 arkadaş kadronun evine gittik. Katılmak istediğimizi söyledik. Kimliğimizi, telefonlarımızı bizden aldılar. Diyarbakır'a gittik. O köyden de akşamında katırcılarla bizi Metinaya gönderdiler. Kahraman olduğumu sanıyordum. Silah elime geçince devlete kafa tutacağımı sanıyordum. Ama hepsi tozpembeymiş" sözlerini söyleyerek hatasını ve pişmanlığını dile getirdi.

5Haber.com  | Diyarbakır

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.