Lightyear Cephesinden Kötü Haber Geldi! Lightyear 0 Üretimi Sonlandı!

Lightyear bir blog yazısında güneş enerjili Elektrikli Lightyear 0 aracının üretimini durdurduğunu net bir şekilde açıkladı.

Yayınlanma:
Lightyear Cephesinden Kötü Haber Geldi! Lightyear 0 Üretimi Sonlandı!

Aralık 2022 itibariyle, elektrikli araç pazarında devrim yaratan güneş enerjili araç Lightyear 0 üretime başladı. 250.000 Euro fiyatla piyasaya sürülecek olan otomobil, toplam 946 birimde yapılacaktı. Ancak bugün son ve yıkıcı haberler, Hollanda merkezli bir otomobil üreticisi olan Lightyear tarafından teslim edildi. Sonuç olarak Lightyear 0'ın üretimi durduruldu. Tüm ayrıntılar detaylı şekilde haberimizde…

Stratejik Düşünceler İçin Lightyear 0'ın Üretimi Durduruldu

Lightyear bugün pahalı seçeneği, tüm piyasa gruplarına hitap edebilecek bir fiyatlandırmaya sahip başka bir güneş enerjili elektrikli araç olan Lightyear 2 için boşa çıkardığını söyledi. Lightyear 0, Haziran 2022'de ilk duyurulduğunda güneş paneli sistemi ile bir sürü ilk yaptı. Öyle ki, tam güneşli yerlerde otomobil, güneş enerjisi kullanarak şarj olmadan her gün 70 km seyahat edebilecekti.

2308426-720x360.jpg

Dünyanın en pahalı elektrikli araçlarından biri olan Lightyear 0, Almanya'da yapılan testlerde 60kwh'lik bir pil ile 724 km gidebildi. İşletme, bu araçtan elde edilen gelirleri kullanarak 30.000 Euro fiyat aralığı ile Lightyear 2'ye odaklanmayı planladı, ancak bu plan birkaç stratejik seçenek sonucunda ertelendi. Güneş paneli üretimi olan dünyadaki ilk elektrikli araç durduruldu.

lightyear-0in-uretimi-durduruldu-1674629488-3708.webp

Lex Hoefsloot Açıklama Yaptı

Lightyear'ın kurucu ortağı ve CEO'su Lex Hoefsloot, aşağıdaki detaylı açıklamaları yaptı:

”Maalesef bu kararı vermek zorunda kaldık. Lightyear 0’ı geliştirme sürecinin tamamı, geçtiğimiz yıllarda şirketimize birçok değerli dersi öğrenmemizi sağladı. Müşterilerin zamanında kullanabilmesi için şimdi tüm enerjimizi Lightyear 2’yi inşa etmeye yönlendiriyoruz. Kısa bir süre önce, Lightyear 2 için bir bekleme listesi başlattık ve 40.000’den fazla bireysel müşteri aboneliğine ulaştık ve şimdiden filo sahiplerinden yaklaşık 20.000 ön sipariş aldık. Daha geniş bir kitle için uygun fiyatlı bir güneş enerjisiyle çalışan elektrikli araç olan Lightyear 2’ye geçmek için önümüzdeki haftalarda bazı önemli yatırımları tamamlamayı umuyoruz.” Lightyear 2 güneş panelli elektrikli otomobilin 2025 yılında üretilmeye başlaması bekleniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.