Lise Mezunları Nasıl Memur Olur? Lise Mezunları İçin Memurluk Yolu

Lise mezunu milyonlarca memur adayı, memur personel alımı ilanlarının yayımlanmasını bekliyor. Peki lise mezunları nasıl memur olur? Lise mezunu memur alımları var mı? Lise mezunu memur personel alımı yapan kurumlar hangileridir? İşte lise memur alımı hakkında detaylar.

Yayınlanma:
Lise Mezunları Nasıl Memur Olur? Lise Mezunları İçin Memurluk Yolu

Milyonlarca işsiz vatandaş, memur olma hayali ile geçtiğimiz yıl Kamu Personeli Seçme Sınavına girdi. KPSS'den geçerli bir not alan adaylar, memur olma umudu ile personel alım ilanlarını beklemeye başladı.

Kamu personeli alım ilanlarını bekleyen milyonlarca memur adayları arasından büyük çoğunluğu, lise mezunu memur adayları olarak göze çarpıyor. Bu nedenle en çok aranan kelimelerden biri de lise mezunu memur personel alımı ilanları kelimesi oluyor. Lise mezunu işsiz vatandaşların memur olma adına önlerindeki en büyük  fırsat, geçtiğimiz yıl yapılan KPSS ortaöğretim sınavıydı. KPSS ortaöğretim sınavına girerek KPSS P94 puan türünden geçerli bir puan alan lise mezunları, kamu kurum ve kuruluşları tarafından yayımlanan memur personel alım ilanını bekliyor.

KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca adayın beklediği lise mezunu personel alım duyurusu Adalet Bakanlığı ve Ceza ve Tevkifleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandı. Ancak KPSS sonrası ilk alım olduğu için çok sayıda başvuru olmuş ve mülakata çağrılan adayların puan sıralaması yüksek seviyelerde kalmıştı.

Bu alım sonrası yine memur personel alımlarını bekleyen lise mezunu memur adaylarının, memur olma adına en büyük şanları Adalet Bakanlığıdır. Adalet Bakanlığı, kamu kurumları arasında lise mezunu memur alan kurumların başında gelmektedir. Başta zabıt katibi ve infaz koruma memuru olmak üzere mübaşir, teknisyen, şoför ve kaloriferci alımları ile lise mezunu işsiz vatandaşları memurluk hayaline kavuşturan Adalet Bakanlığının yeni bir personel alım ilanı için hazırlık içinde olduğu öğrenildi.

Adalet Bakanlığının Nisan sonu veya Mayıs ayı döneminde bir personel alımı yapması bekleniyor. Lise mezunu personel alımı yayımlanır yayımlanmaz haberdar olmak için 5haber.com'u sosyal ağlardan takip edin.

Facebook Sayfası içinTIKLAYINFacebook Grubu içinTIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.