Lise Mezunu Sınavsız Polis Alımı Ne Zaman? KPSS'siz PÖH Alımı-Polis Maaşı Ne Kadar?

Özel harekat polisi alımı ne zaman olacak? Sınavsız özel harekat polisi alımı şartları nelerdir? Polis özel harekat alımı ilanı ne zaman yayımlanacak? Özel harekat polisi alımına kimler başvuru yapabilir? İşte polis alımı hakkında alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
Lise Mezunu Sınavsız Polis Alımı Ne Zaman? KPSS'siz PÖH Alımı-Polis Maaşı Ne Kadar?

Geçtiğimiz yıl yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamede polis özel harekat alımında KPSS şartı kaldırılmıştı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile PÖH alımlarına başvuruda bulunacak olan adaylarda KPSS şartı kaldırılmış ve alımlar en az lise mezunu düzeyinden yapılmıştı. Alımların lise düzeyine indirilmesi ve KPSS sınav şartının kaldırılması sonrasında 10 bin özel harekat polisi alımı ilanı yayımlanmıştı.

Son olarak ise ilana başvurular başlamadan önce PÖH alımlarında istenen askerlik şartı da kaldırıldı. Askerlik şartının kaldırılması sonrasında ise PÖH alımı başvuruları başlamıştı. İlgili ilana 286 bin kişi başvurmuş, başvuranların bir çoğu, fiziki yeterlilik sınavlarında elenmişti. Fiziki yeterlilik sınavlarını başarı ile geçen adaylar ise sözlü mülakatlara girdi. Sözlü mülakat süreci devam ederken yeni bir PÖH alımının da yapılması bekleniyor.

Geçtiğimiz gün katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamasında 10 bin polis alımı daha yapılacağı müjdesini vermişti. Bu haber sonrasında sevinen vatandaşlar, ilanın yayımlanmasını beklemeye başladı

Alım Ne Zaman?

Bakan Süleyman Soylu, alım yapılacak sayı hakkındaki bilgiyi paylaşırken, alımların ne zaman olacağı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak mevcut sürecin tamamlanmasının ardından yeni polis alım ilanının yayımlanması bekleniyor.

Polislerin Maaşları

Polis olmak isteyen vatandaşların araştırdığı bir diğer konu ise polislerin aldıkları maaşlar oldu.

2017 yılı itibariyle Özel Harekat Polisi 4500 ile 5000 TL arası, Çevik Kuvvet Polisi 3800 ile 4500 TL arası, Trafik Polisi ise 3400 ile 4000 TL arası maaş almaktadır.

Polis alım ilanı yayımlandığı anda haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.