Lise mezunu ve KPSS'siz 7 bin bekçi alımı ne zaman? (Başvuru şartları belli oldu)

KHK ila müjdesi verilen 7 bin bekçi alımının ilanı için bekleyiş başladı. Peki en az lise mezunu ve KPSS'siz 7 bin bekçi alımı ne zaman? İlan ne zaman yayımlanacak? Bekçi alımına kimler başvurabilir? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Lise mezunu ve KPSS'siz 7 bin bekçi alımı ne zaman? (Başvuru şartları belli oldu)

Yayımlanan son Kanun Hükmünde Kararname ile daha önce de konuşulan 7 bin bekçi alımı kesinleşti. Kesinleşen haber sonrasında binlerce bekçi adayı, ilanın yayımlanmasını beklemeye başladı. İlanın ne zaman yayımlanacağını merak eden bekçi adayları, ayrıca bekçi alım şartlarını da araştırıyor.

Kısa süre içinde yapılması beklenen  bekçi alımına başvuru şartları, daha önceki yayınlanan ilanda şu şekilde yer aldı:

# Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

# En az lise ve dengi okul mezunu olmak,

# Başvuru yapılan illerde en az bir yıl ikamet etmiş olmak,

# Başvuru tarihi itibariyle askerliğini yapmış ve 30 yaşından yukarı olmamak,

# Görev yapmaya engel bir hastalığı bulunmamak,

# Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmama şartları aranmaktadır.

İlanın yayımlanmasının ardından başvuru şartlarını taşıyan ve başvuru süresi içinde ilgili alıma başvuru yapan adaylar, önce sözlü sınava tabi tutulacak. Sözlü sınavda 100 üzerinden 70 alan adaylar, yazılı sınava girmeye hak kazanacak.

Alım Ne Zaman Yapılacak?

Alımı yapılması beklenen 70 bin bekçi için sabırsız bekleyiş başladı. Alımların en az lise mezunu ve sınav şartsız olması nedeniyle yoğun ilgi görmesi bekleniyor. İlanın ise kısa süre içinde yayımlanması bekleniyor. Bekçi alım ilanı yayımlanır yayımlanmaz haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.