M3 İşlemciye Sahip Olacak Cihazlar Netleşmiş Olabilir! iMac ve MacBook Air Konuşuluyor!

İşletmenin M3 çipi içeren yeni MacBook Air ve iMac sürümleri geliştirdiğini iddia ediyor.  Bloomberg editörü Mark Gurman, yaklaşan Mac makineleri hakkında güncel bilgiler sağladı. Gurman, Apple'ın şu anda M3 CPU'ları kullanarak...

Yayınlanma:
M3 İşlemciye Sahip Olacak Cihazlar Netleşmiş Olabilir! iMac ve MacBook Air Konuşuluyor!

İşletmenin M3 çipi içeren yeni MacBook Air ve iMac sürümleri geliştirdiğini iddia ediyor.  Bloomberg editörü Mark Gurman, yaklaşan Mac makineleri hakkında güncel bilgiler sağladı. Gurman, Apple'ın şu anda M3 CPU'ları kullanarak yeni MacBook Air ve iMac modelleri geliştirdiğini iddia ediyor.

Aktarılan bilgiler, 3 nanometre üretim yönteminin yeni nesil işlemciye temel teşkil edeceğini gösteriyor. Sonuç olarak 5 nm süreci üzerinden %15'e varan performans kazanımları sağlayabilecek. Ek olarak, güç tüketiminde %30'a varan azalma sözü veriliyor.

İlk M3 İşlemci Donanımlı Modeller Ne Zaman Piyasaya Sürülecek?

İlk M3 tabanlı Apple cihazlarının 2023'ün sonlarında veya 2024'ün başlarında piyasaya çıkması bekleniyor. Yeni iMac ve 13- ve 15-inç MacBook Air büyük olasılıkla bunlar arasında. M3 güncellemesi için diğer modellerden de bahsediliyor. Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre 2024'ün ilk yarısında şirket, M3 Pro ve M3 Max işlemcilerle donatılmış MacBook Pro sürümlerini tanıtabilir. Apple'ın M3 CPU'lu modellere yönelik tutkusu önümüzdeki haftalarda giderek daha belirgin hale gelecek.

Apple, İşten Çıkarmalardan Kaçındığı İçin Övgü Topluyor

Dünyanın en zengin şirketlerinin değerlerinin yüz milyarlarca dolar düştüğü 2022 yılı tarihin karanlık sayfalarında kaybolurken umut dolu bir 2023 geride kaldı. Ancak şu ana kadar 2023 yılı için faydalı sayılabilecek pek çok gelişme olmadı. Örneğin, Microsoft'un 11.000 çalışanını işten çıkaracağına dair son haberler hem iş hem de teknoloji dünyasında büyük bir can sıkıntısı yarattı.

Amazon'un da benzer bir kalıcı işten çıkarma politikasına sahip olduğunu bildirelim. 18 Ocak'ta açıklanan ve Amerikan teknoloji devi tarafından bu ayın başında açıklanan yeni yol haritası, belirsiz bir zaman dilimi içinde toplam 18 bin çalışanın yollarını ayıracağını belirtiyor.

Öte yandan her ne kadar sektörün çok büyük bir kısmı benzer yollara başvuruyor olsa da her markanın çalışanlarının bir kısmıyla vedalaştığını söylemek mümkün değil. Tabi bu cümlenin girişinden bile akıllara gelen ilk isim Apple oluyor ki eğer sizin de tahmininiz bu yöndeyse doğru bildiğinizi belirtelim. Apple, neredeyse tüm rakiplerinin üçer beşer bin hatta on beş yirmi bin civarı çalışan çıkarma haberleri vermesine rağmen henüz bu yola başvurmuş değil. Tabi ki şirketin bu kararının arkasında çok sağlam bir yönetim başarısı bulunuyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.