Macaristan Basını Duyurdu! Macaristan Hükümeti Mart Ayında İsveç Ve Finlandiya'ya Onay Verebilir…

Macaristan basınında çıkan haberlere göre Macaristan hükümeti tarafından İsveç ve Finlandiya için yeni adımlar atılmak üzere. Macaristan hükümeti Mart ayında İsveç ve Finlandiya için NATO üyelikleri konusunda gerekli onayı verebilir.

Yayınlanma:
Macaristan Basını Duyurdu! Macaristan Hükümeti Mart Ayında İsveç Ve Finlandiya'ya Onay Verebilir…

Macaristan'da önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan parlamento oturumu için şimdiden yoğun bir günden oluşmuş durumda. Bu yoğun gündem arasında en önemli konu İsveç ve Finlandiya için NATO üyeliklerine onay verilmesi konusu olarak görülüyor. İsveç ve Finlandiya için NATO üyeliklerine onay verilmesinin ilk adımı bu parlamento oturumunda atılacak. Böylece Mart ayında her iki ülkenin de NATO üyeliklerinin Macaristan tarafından onaylanması bekleniyor. Macaristan'ın İsviçre Finlandiya hakkındaki kararı ile ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Macaristan Basını Mart Ayını İşaret Etti

2022 yılında Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması ve bu ülkeyi işgal etmesinden sonra İsveç ve Finlandiya NATO üyeliği için başvuru yapmıştı. Yapılan başvurunun ardından İsveç ve Finlandiya aynı zamanda bu ittifaka beraber dahil olmak istediklerini de açık bir beyanla ifade etmişlerdi. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için hemen hemen tüm ülkeler onay verirken bu konuda Macaristan ve Türkiye tarafından onay verilmesi ile alakalı herhangi bir hamle gelmemişti. Bu ülkelerde yer alan terör suçlularının iade edilmesi talebinde bulunan Türkiye İsveç ve Finlandiya'nın terör suçlularını iade etme konusunda kararlı olmaması nedeniyle onay vermelerinin mümkün olmayacağını ifade etmişti.

Yapılan karşılıklı açıklamaların ardından ortamın gerilmesi ile birlikte orta yol bulunmuş gibi görünse de henüz Türkiye tarafından da İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için onay verilmedi. Bu konuda uzun bir süredir Türkiye sessizliğini korurken Macaristan kanadında işler değişmek üzere.

Macaristan, Her An İsveç Ve Finlandiya İçin Onay Verebilir

Macaristan Başbakanı tarafından yapılan açıklamada kasım ayı itibarıyla Macaristan hükümeti tarafından İsveç ve Finlandiya için NATO üyelik başvurularının desteklenmesi yönünde karar alındığını ifade etmişti. Macaristan Başbakanı Viktor Orban tarafından yapılan bu açıklamanın ardından önümüzdeki süreçte İsveç ve Finlandiya için NATO üyeliği konusunda onay verilmesi bekleniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.