MacBook Air Hakkında Yeni Bilgiler Açıklandı! M3 İşlemci Sürprizi Yapıldı!

Apple'ın geçtiğimiz yıl tanıtılan M2 serisi CPU'ları, çeşitli MacBook ve iPad modellerinde hayranlık uyandıran bir performans sergiliyor. 5 nm teknolojisi kullanılarak üretilen bu işlemciler, yüksek performans ve verimlilik hedeflerine...

Yayınlanma:
MacBook Air Hakkında Yeni Bilgiler Açıklandı! M3 İşlemci Sürprizi Yapıldı!

Apple'ın geçtiğimiz yıl tanıtılan M2 serisi CPU'ları, çeşitli MacBook ve iPad modellerinde hayranlık uyandıran bir performans sergiliyor. 5 nm teknolojisi kullanılarak üretilen bu işlemciler, yüksek performans ve verimlilik hedeflerine sahip. Ancak Apple'ın işlemci tedarikçisi TSMC tarafından üretim teknolojilerinin geliştirilmesiyle yeni işlemcilerin yolu açıldı.

Yılın İkinci Yarısında M3 İşlemcili MacBook Air Piyasaya Sürülebilir

Aralık ayının sonunda, Apple'ın işlemci satıcısı TSMC, 3 nm üretim sürecinden geçen yeni yongaları toplu olarak üretmeye başladı. iPhone 15 Pro sürümlerinden önce MacBook Air, TSMC'nin 3 nm işlemcilerini kullanan ilk cihaz olabilir. Yeni Air modeli, edinilen bilgilere göre 2023'ün ikinci yarısında 3 nm tekniği kullanılarak üretilmiş işlemcilerle gelebilir. Yeni dizüstü bilgisayarın çıkış tarihi henüz detaylı olarak açıklanmadı.

Apple Analisti Ming-Chi Kuo Açıklama Yaptı

Apple analisti Ming-Chi Kuo tarafından yapılan son iddialara göre 14 inç ve 16 inç MacBook Pro, 2024 yılında 3nm M3 Pro ve M3 Max yongalarıyla güncellenecek. Bu yıl, Apple zaten benzer bir yaklaşımı benimsedi. M2 işlemci ilk olarak şirketin MacBook Air modelinde kullanıldı ve son zamanlarda M2 Pro ve M2 Max işlemciler 14 ve 16 inç MacBook Pro sürümlerinde kullanıldı.

Benzer bir strateji izlendiği takdirde, Apple’ın 3 nm üretim sürecinden geçen M3 çiplerini ilk olarak MacBook Air modelinde görmek bizleri şaşırtmayacaktır. Yeni MacBook modelinin ilk olarak 2023 yılının birinci yarısında tanıtılacağı söylense de yeni gelen bilgiler tanıtım için yılın ikinci yarısını işaret ediyor. M2 işlemcili mevcut MacBook Air, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında piyasaya sürülmüştü. Yeni dizüstü bilgisayar işlemcinin yanı sıra çentikli ekran, MagSafe şarj ve 1080p çözünürlüklü kamera dahil birçok özellik sunuyor. Diğer yandan, Apple M1 işlemcili Air modelini de henüz satıştan kaldırmış değil. 3 nm üretim süreci ile birlikte işlemcilerin performans anlamında gelişirken, verimliliklerinin de artması bekleniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.