macOS Ventura 13.2 Çıkışıyla Dikkat Çekti! Tüm Detaylara Bakmadan Geçmeyin!

macOS Ventura 13.2 güncellemesi Apple tarafından yayınlandı. Yeni güncelleme paketinde iyileştirmeler ve hata düzeltmelerinin yanı sıra güvenlik açıkları da bulunuyor. macOS Ventura 13.2'deki yenilikler aşağıda listelenmiştir.macOS...

Yayınlanma:
macOS Ventura 13.2 Çıkışıyla Dikkat Çekti! Tüm Detaylara Bakmadan Geçmeyin!

macOS Ventura 13.2 güncellemesi Apple tarafından yayınlandı. Yeni güncelleme paketinde iyileştirmeler ve hata düzeltmelerinin yanı sıra güvenlik açıkları da bulunuyor. macOS Ventura 13.2'deki yenilikler aşağıda listelenmiştir.

macOS Ventura 13.2 Hangi Özellikleri Sağlıyor?

Apple'dan yapılan açıklamaya göre macOS 13.2, kullanıcıları etkileyen güvenlik açıklarını giderdi. Ek olarak, en son sürüm, işletim sisteminin genel performansını artırır. Kısa bir süre önce piyasaya sürülen macOS Ventura 13.2'de kullanıcıların küçük çaplı Serbest Biçim ve VoiceOver sorunlarıyla ilgili şikayetleri giderildi. Bu güncelleme, Apple'ın önümüzdeki aylarda kullanıma sunacağı güvenlik özelliklerinin bir bileşenidir. İki faktörlü kimlik doğrulama ile macOS 13.2, fiziksel bir güvenlik anahtarının kullanımını destekleyecektir.

macOS 13.2'de Fotoğraflar, Safari ve Haritalar gibi yerleşik programlarda çok sayıda yükseltme yapılmıştır. Fotoğraflar uygulamasına yeni düzenleme özellikleri eklendi. Öte yandan, Safari tarayıcısı artık daha iyi performansa ve yeni bir gizlilik raporuna sahip. İşte macOS 13.2 için sürüm notları:

Kullanıcılar, Apple Kimliği için Güvenlik Anahtarları ile oturum açmak üzere fiziksel bir güvenlik anahtarı gerektirerek hesaplarının güvenliğini artırabilir. Apple Pencil veya parmağınız kullanılarak Serbest Biçimde yapılan bazı çizimlerin panoda görünmemesine neden olan bir sorun çözüldü. Güncelleme aynı zamanda bazı Mac modellerinin hızla tükenen pilleriyle ilgili bir sorunu da ele alıyor. Ek olarak, bazı Mac modellerinin ekranlarının titremesiyle ilgili sorunu da çözer. Apple'a göre macOS 13.2 ile en son yazılım sorunları çözüldü.

Apple'ın Veri Toplaması Gizlilik İhlaliyle Sonuçlanıyor

Apple’a açılan son davanın tutarı diğer davalara göre biraz daha az tutarda olduğunu söyleyelim, en azından firma açısından. Açılan davanın tutarı 5 milyon dolar değerinde. Firmanın iPhone’larında veri toplama nedeniyle dava açılmış durumda. Şirketin, kendi gizlilik ayarlarına rağmen, kullanıcıların telefonlarını nasıl kullandıklarına ilişkin analiz verileri topluyor ve potansiyel olarak cinsel yönelim ve dini inançlar gibi hassas bilgileri açığa çıkardığı iddia ediliyor. Dava, bu veri toplamanın kullanıcıların gizlilik haklarını ihlal ettiğini ve firmanın kullanıcıların kişisel verilerini kontrol etme becerilerine saygı duymaya ilişkin kendi beyan ettiği politikasına aykırı olduğunu iddia ediyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.