Macron'a Göre Brexit Sonrası AB'yi Almanya,Fransa ve Polonya Yönetmeli

Macron'a Göre Brexit Sonrasında Avrupa Birliğini Fransa , Almanya ve Polonya Yönetmeli.

Yayınlanma:
Macron'a Göre Brexit Sonrası AB'yi Almanya,Fransa ve Polonya Yönetmeli

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ingiltere'nin Avrupa Birliğinden ayrılmasından sonra Avrupa Birliğini Almanya,Fransa ve Polonya'nın yönetmesi gerektiğini söyledi.

Varşova'da Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüşen Macron, Almanya ile Polonya arasındaki ilişkileri ve bağları yeniden canlandırmak adına yaz gelmeden önce bir zirve yapılması için çağrıda bulundu.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasından sonra Avrupa'daki bağları daha da sıklaştırmak gerektiğinin altını çizen Macron Polonya ile Almanya'nın ilişkilerinin daha da artması gerektiğini söyledi.

Macron'dan önceki Cumhurbaşkanı Holland ile Polonya ilişkileri sıcaktı hatta Polonya Fransa'dan helikopter bile alıyordu ancak arada ki anlaşmazlıklardan kaynaklanarak Polonya bu satın almayı askıya almak zorunda kalınca Cumhurbaşkanı Holland Polonya ziyaretini iptal edince ilişkiler gerilme noktasına gelmişti. Bu yüzden Macron'un yapmış olduğu bu ziyaretin bir dönüm noktası olabileceği düşünülmektedir.

Hukukun üstünlüğü Çok Önemli

Polonya'nın iktidardaki sağcı Hukuk ve Adalet Partisi son yargı reformları nedeniyle eleştirmeye devam ettiğini belirten Macron, bu konuyla ilgili AB kurumları ile daha fazla angajmana girilmesi ve Polonya'da hukukun üstünlüğü konusundaki çekişmelerin bitirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.