Maden Mühendislerinden Son Dakika Taşeron Açıklaması: "Taşeron Uygulamaları İptal Edilmeli"

Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel, Siirt'te meydana gelen maden faciasına ve sektördeki taşeronlaşmaya yönelik bazı açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Maden Mühendislerinden Son Dakika Taşeron Açıklaması: "Taşeron Uygulamaları İptal Edilmeli"

Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel, Siirt'in Şirvan İlçesinde bulunan bakır madeninde meydana gelen heyelanı değerlendirirken, "Taşeronlaşma uygulamaları iptal edilmeli, özelleştirmeler durdurulmalı" dedi.

Şirvan'daki maden kazasında bazı incelemeler yaptıktan sonra Adana'da düzenlenen 9'uncu Maden Mühendisliği Eğitim Çalıştayı'na katılımda bulunan Ayhan Yüksel, bakır madeninde meydana gelen göçüğü değerlendirdi. Bu maden ocağının 2004 yılında özelleştirildiğini belirten Ayhan Yüksel, kurtarma faaliyetleri sırasında organizasyon ve koordinasyonda olumsuzluklar gözlemlediklerini, bu konuları ilgililere iletip çözüme katkı sağladıklarını bildirdi. Olayın gerçek nedeninin kapsamlı inceleme sonrasında ortaya çıkacağını söyleyen Ayhan Yüksel, "Bir yerde kaza, ölümlü kaza varsa mutlaka eksiklik, hata vardır" diye konuştu.

Bakanlık Kurulmalı

Türkiye'deki acıların ardından bazı önlemlerin alındığını ancak, bunun yeterli olmadığını savunan Ayhan Yüksel, şöyle devam etti:

"Madencilik sektörü doğası gereği bilgi, deneyim ve uzmanlık ile sürekli denetim gerektiren dünyanın en zor ve riskli iş koludur. Ülkemiz iş kazalarında dünyada ön sıralardadır. Maden kazaları da son yıllarda belirgin olarak artıyor. Özelleştirme, taşeronlaşma gibi kar amaçlı uygulamalar madencilik bilgi ve deneyim birikimini dağıttı. Bu nedenle taşeronlaşma uygulamaları iptal edilmeli, özelleştirmeler durdurulmalı. Kar öncelikli ucuz iş gücüne dayalı çalışma anlayışı terk edilmeli. Yasal düzenlemelerde denetim mekanizması etkin kullanılmalı. Madencilik Bakanlığı kurulmalı ve sektöre hak ettiği önem verilmelidir."

Gündem haberlerinden ve taşeron haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.