Mahrem imamından KPSS itirafı: "İş 2010 KPSS ile çığırından çıktı"

Gözaltına alınan mahrem imamından flaş itiraflar geldi. Çalınan KPSS soruları ile ilgili önemli itiraflarda bulunan mahrem imamı, 2010 yılında yapılan KPSS ile işin çığırından çıktığını söyledi. İşte o itiraflar.

Yayınlanma:
Mahrem imamından KPSS itirafı: "İş 2010 KPSS ile çığırından çıktı"

Geçtiğimiz hafta yapılan operasyonlarla gözaltına alınan ve sorguları alınan mahrem imamlarından 65'inin kadın olduğu ve bunların birçoğunun itirafçı olduğu belirtildi.

Milliyet Gazetesinde yer alan habere göre adı açıklanmayan mahrem imamlarından birinin kendini akvaryumdaki balıklar olarak nitelendirip,  "Nasıl balık akvaryumdan çıkınca yaşayamazsa biz de bu yapıdan çıkınca yaşayamayız. Çünkü bireysel yaşamı bilmiyoruz. Ben örgüte katıldığımda ortaokul çağlarındaydım. O zamandan bu zamana örgütün içerisindeyim. Kendi ailemle irtibatım yok. Eşimle bu yapı içerisinde tanıştırılıp evlendirildim. Eşimin ailesi yapının içerisinde olduğu için aile olarak artık onları biliyorum" sözlerini söyledi.

Kendi Kendimizi Yaktık

FETÖ'nün sınav sorularını ÖSYM'de görevli örgüt üyeleri vasıtası ile çaldığını ve bağlı bulundukları mahrem imamları vasıtasıyla örgüt üyelerine ulaştırıldığı belirtildi.

Sınav sorularının sınavdan 2 gün önce mahrem imamlarına verildiğini, bu mahrem imamları vasıtası ile ulaştırılan soruların, örgüt üyelerine iki gün boyunca ezberlettiği belirtildi. Bu mahrem imamlarının veridği ifadeye göre, kendisinin ve eşinin de aynı yöntemle sınav kazanarak atandığını itiraf etti. Mahrem imam, 2010 yılında ise ilk açığı vererek kendi kendilerini ele verdiklerini ifade etti. "2010 öncesi KPS sınavlarında kazanmak için yeterli olan cevaplar verilirken 2010'daki sınavda 100 sorunun 97-98'inin cevapları verildi. Biz ilk açığı 2010 KPS'de verdik. Önceki sınavlarda 70-80 aralığı verilirdi ve bu dikkat çekmezdi. 2010'daki KPS de 97-98 cevap verilince dikkat çekti. Bu bizim kendi kendimizi ele verdiğimiz ilk sınav oldu. Sonra da iş çığırından çıktı" dedi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.