Mahrem imamları kimlerdir, FETÖ'nün mahrem imamları ne iş yapar?

FETÖ'nün mahrem imamları kimlerdir? Mahrem imamlar ne iş yapar? Mahrem imamların asker ve memurlarla ilişkisi nedir? Örgütte hangi rolü üstlenirler? İşte FETÖ'nün mahrem imamları hakkında detaylı bilgi.

Yayınlanma:
Mahrem imamları kimlerdir, FETÖ'nün mahrem imamları ne iş yapar?

Bugün Türkiye genelinde düzenlenen operasyonlarla 1009 örgüt imamı gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan örgüt imamlarının FETÖ'nün mahrem imamları oldukları ortaya çıktı. Peki bu örgüt imamları kimlerdir? FETÖ'nün mahrem imamları ne iş yapar? İşte mahrem imamları hakkında detaylı bilgi.

Milliyet Gazetesinden Tolga Şardan'ın haberine göre FETÖ'nün mahrem imamları, FETÖ'nün evlerinde kalan kişilerden, örgüte bağlılık ve itaat konusunda üst düzeyde olan örgüt üyeleri arasından belirlenen kişiler, terör örgütünün mahrem imamı olarak göreve başlıyorlar. Belirlenen bu mahrem imamları, asker, polis, MİT ve yargı personelleri yetiştirmek üzere başka evlere nakledilen öğrencilerin başına veriliyor. Bu öğrencilerle ilgilenen mahrem imamları, başta askeriye olmak üzere, polis koleji, polis akademisi, hukuk ve diğer önemli görevler için yetiştiriliyor. Mahrem imamları öğrencilerini bu şekille yetiştiriyor ve örgütün sızdırdığı sınav soruları ile öğrencilerinin askeriye, ösym ve meb sınavlarında başarılı olmalarını sağlıyor.

Örgütün belirlediği mahrem imamının öğrencileri, sınavları kazanması durumunda mahrem imamları ile kazandıkları illere gidiliyor ve yeni bir mahrem imamına tahsis ediliyor. Ayrıca ilk mahrem imamı da bu öğrenciyi sık sık ziyaret ediyor ve onun takip edildiğini ve değer verildiği duygusu aşılıyor.

Bu mahrem imamları, sorumlu oldukları öğrencilere örgüt propagandası yapmakta, örgütün kamu içine sızması ve kamufle olması için taktikler vermektedir. Bu durumu sıkı şekilde takip eden mahrem imamlar, öğrencinin görüşmek istememesi durumunda da onu okuldan atmakla tehdit etmekte ve bu yolla şantaj yapmaktadır.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.