Malatya ve Siirt'te FFTÖ Operasyonu: 37 Öğretmen ve 38 Polis Gözaltına Alındı

Ülke genelinde devam eden FETÖ soruşturması kapsamında Malatya ve Siirt'te operasyonlar düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarla 38 polis ve 37 öğretmen örgüt üyesi olma suçlamasından gözaltına alındı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Malatya ve Siirt'te FFTÖ Operasyonu: 37 Öğretmen ve 38 Polis Gözaltına Alındı

Türkiye genelinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edilen öğretmenlere yönelik yeni operasyonlar düzenlendi.

Malatya'da 22 Öğretmen Gözaltında

FETÖ'ye bağlı, daha önce açığa alıp ihraç edilen eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlere yönelik operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimi sonrasında başlatılan ve büyük bir kararlılıkla yürütülen soruşturma çerçevesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte bağlı, ihraç edilen Milli Eğitim kurumlarında görev yapan 22 öğretmen gözaltına alındı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Siirt'te 38 Polis ve 15 Öğretmen Gözaltına Alındı

Siirt'te, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 38 polis ile 15 öğretmen gözaltına alınırken, 2 polis ile 4 öğretmenin arandığı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY terör örgütüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında KHK ile ihraç edilen ve aralarında rütbelilerin de bulunduğu 40 şüpheli şahsa yönelik 7 ve 9 Ocak'ta operasyonlar düzenlendiği belirtildi. Açıklamada aralarında emniyet amiri, komiser ve komiser yardımcılarının da bulunduğu 38 polisin gözaltına alındığı, 2 polisin yakalanması çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütünün öğretmen ünite yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik ihraç edilen ve görevde olan 19 öğretmene yönelik dün gerçekleştirilen operasyonda ise 15 öğretmenin gözaltına alındığı, 4 öğretmenin ise  arandığı belirtildi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.