Maliye Bakanı Giriş Sınavı ve Sözlü Mülakat ile 100 Avukat Alımı Yapacak

Maliye Bakanlığı tarafından DPB'de yayımlanan ilanda giriş sınavı ve sözlü sınavla 100 avukat alımı yapılacağı belirtildi. İşte alım detayları ve alımın yapıldığı iller.

Yayınlanma:
Maliye Bakanı Giriş Sınavı ve Sözlü Mülakat ile 100 Avukat Alımı Yapacak

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan son dakika duyurusuna göre personel alımıyapılacağı belirtildi.

Maliye Bakanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilana göre, Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra teşkilatında yer alan Muhakemat Müdürlükleri ve Hazine Avukatlıklarında istihdam edilmek üzere yazılı ve sözlü sınavla 100 adet avukat alımı yapılacağı belirtildi.

Başvuru Şartları

# 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıyor olması,

# Hukuk fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olması,

# Avukatlık ruhsatını haiz olması,

# KPSS (B) Grubu kadrolar için yapılan 22/05/2016 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden 70 veya üzeri puan almış olması,

# Başvuruyu süresi içerisinde yapmış olması şartları aranmaktadır.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Maliye Bakanlığı avukat alımı giriş sınavına başvurular 9-20 Ocak 2017 tarihleri arasında alınacak olup, başvurular son gün saat 17.30' da sona erecektir.

Giriş sınavına başvurular, Maliye Bakanlığı (www.maliye.gov.tr) ile Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü (www.bahum.gov.tr) internet sayfalarında yer alan “BAHUM Sınav Sistemi” üzerinden elektronik olarak yapılacaktır.

Giriş Sınavı Şekli

Alımlarda düzenlenecek olan sınavlar iki aşamada yapılacaktır. İlk aşamada test sorularından oluşan yazılı, ikinci aşamada ise sözlü sınav olacaktır.

Alım Yapılacak Yerler

Son dakika haberlerinden, memur alım haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.