Maliye Bakanlığından Memur Maaşları İçin Yeni Düzenleme | SON DAKİKA

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemede 3 milyondan fazla kamu personelinin maaşlarında yeni bir düzenleme yapıldı. İşte o düzenleme.

Yayınlanma:
Maliye Bakanlığından Memur Maaşları İçin Yeni Düzenleme | SON DAKİKA

Kamuda çalışan personel sayısı her geçen gün artarken, meydana gelebilecek olası maaş suistimalleri için de Maliye Bakanlığı bir çalışma daha başlattı. Kamu personeli sayısı, alınan son verilere göre 3 milyonun üzerine kadar çıkarken, Maliye Bakanlığı da maaş ödemelerinde yaşanabilecek suistimallerin önüne geçmek için çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. Bakanlık tarafından sonuna gelinen çalışmada maaş listeleri bankalara elektronik ortamda iletilecek.

Harcama birimleri eski sistemde olduğu gibi maaş listelerini e-posta, disket veya kağıt ortamında üzerinden göndermeyecek. Bu şekilde olması planlanan sistemde herhangi bir dolandırıcılık veya yanlışlık olmasının da önüne geçilmesi planlanıyor.

Star Gazetesinde yer alan habere göre, Maliye Bakanlığı tarafından 2017 yılı performans programında konuyla ilgili olarak, "KBS üzerinden yürütülen maaş ödemelerine ilişkin banka listelerinin, Bakanlığımız bilgi işlem merkezinden maaş ödemesini yapan bankaların bilgi işlem merkezlerine elektronik ortamda aktarılmasına ilişkin Kamu Personeli Elektronik Maaş Ödeme Sistemi projesi başlatılmıştır. Bu gösterge ile maaş banka listelerinin elektronik ortamda bankalara gönderilmesi uygulamasına dahil edilen bankaların oranı takip edilecektir" tespitleri yer alıyor.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.