Manisa ve Şanlıurfa'da FETÖ Operasyonları: 30 Gözaltı , 16 Tutuklama

Darbe girişimi sonrasında FETÖ'ye yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında Manisa ve Şanlıurfa'da operasyonlar düzenlendi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Manisa ve Şanlıurfa'da FETÖ Operasyonları: 30 Gözaltı , 16 Tutuklama

15 Temmuz gecesi gerçekleşen ve ülke tarihine bir kahramanlık hikayesi olarak kazınan darbe girişiminin ardından, terör örgütü FETÖ'ye yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

TSK içinde sızan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokağa dökülen halk tarafından kısa bir süre içinde bertaraf edilen 15 Temmuz hain ve kanlı darbe girişiminin ardından ülke genelinde 90 gün süreli olarak Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi. İlan edilen OHAL kapsamında ise ülke genelinde, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere FETÖ temizliği başladı.

Terör örgütü bağlantısı tespit edilen kişiler önce mesleklerinden uzaklaştırılmakta, ardından haklarında soruşturma süreci başlamaktadır. Soruşturma sonrasında ise FETÖ ile bağlantısı tespit edilen kişiler mesleklerinden ihraç edilmekte ve haklarında adli kararlar verilmektedir.

Manisa'da 30 Polis Yakalandı

Terör örgütü FETÖ'ye yönelik devam eden soruşturma kapsamında Manisa merkezli 43 kent genelinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Düzenlenen operasyonlar kapsamında, haklarında yakalama kararı olan 82 polisten 30'u, emniyet ekipleri tarafından yakalandı. 52 polis ise halen aranıyor.

Şanlıurfa'da FETÖ'den 16 Tutuklama

Şanlıurfa'da devam eden FETÖ operasyonlarında haklarında gözaltı kararı verilen ve mahkemeye çıkarılan toplamda 31 kamu personeli hakkında karar verildi ve bu kişilerden 16'sı hakkında tutuklama kararı alındı.

Savcılık kararı sonrası açığa alındıktan sonra haklarında yakalama kararı çıkan ve geçtiğimiz günlerde yakalanan 31 kişi hakim karşısına çıktı ve 16'sı tutuklandı.

Gündem haberlerinden, politika haberlerinden, güvenlik haberlerinden haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.