Manisa'da 411 Memur FETÖ'den Tutuklandı

FETÖ'ye yönelik sürdürülen operasyonlarda MAnisa'da tutuklanan memurların sayısı 411'e yükseldi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Manisa'da 411 Memur FETÖ'den Tutuklandı

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik devam eden operasyonlar kapsamında ülke genelinde örgüt bağlantılı kamu personelleri hakkında açığa alınma, meslekten ihraç edilme, gözaltına alınma ve tutuklama işlemleri tüm kararlılığıyla devam ediyor.

FETÖ'nün kamu ayağında devam eden soruşturma kapsamında Manisa'da operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında ise, Manisa ilinde FETÖ'den tutuklanan kamu personellerinin sayısının 411'e ulaştığı ve operasyonlarında sürdüğü belirtildi.

Manisa Valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında 15 Temmuz darbe girişiminin ardından haklarında adli ve idari işlem yapılan memurlar hakkında yapılan işlemlere yönelik bilgilendirmede bulunuldu. Yapılan bilgilendirme açıklamasında, Kanun Hükmünde Kararname ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca alınan kararlar ile meslekten ihraç edilenlerin sayısı bin 446 olarak açıklanırken, toplamda 84 kamu kurum ve kuruluşlarından bin 51 memur hakkında açığa alınmaları kararı verildi. Açığa alınan ve ihraç edilen kamu personelleri hakkında yapılan işlemlerde 411'i hakkında tutuklama kararı alındı.

İhraç edilen kamu personellerinden 55'i hakkında görevlerine geri dönmeleri kararı verilirken 2 bin 113 kamu personeli ve ailelerinin yakınlarının pasaportlarının iptal edildiği bildirildi.

Düzce'de FETÖ'nün Gizli Odaları Bulundu

Düzce'de FETÖ'ye yönelik devam eden operasyonlarda, örgüt bağlantısı olduğu nedeniyle KHK ile kapatılan okullarda yapılan aramalarda; okulların üst katlarında özenle hazırlanmış 30 oda bulundu.

Okulda yapılan incelemeler sonucunda bulunan odaların dış cephelerinde pencere bulunmadığı için, dışarıdan bakılınca fark edilemeyen odalarda örgüt üyelerinin toplantılarını bu odalarda yaptığı belirlendi.

5haber.com  | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.