Mardin'de Asit Yağmuru Korkusu (Toz Fırtınası Hayatı Felç Etti)

Suriye ile Irak sınır bölgesinde yaşanan toz fırtınası, Mardin'e kadar geldi. Bölgede yaşanabilecek asit yağmuru tehlikesine yönelik ise meteorolojiden açıklama geldi. İşte o açıklama.

Yayınlanma:
Mardin'de Asit Yağmuru Korkusu (Toz Fırtınası Hayatı Felç Etti)

Son günlerde havanın soğumaya başlaması ile birlikte yağışlar, yurt genelinde görülmeye başlandı.

Son günlerde ülkemizin bazı kesimlerinde görülen ve tedirginlikle karşılanan toz bulutu fırtınasına bir yenisi daha eklendi. Irak-Suriye sınırı ile sınır çevresinde bulunan bölgelerde de bugün toz bulutu fırtınası yaşandı. Yaşanan toz bulutu fırtınası, sınır bölgesine yakın olan Mardin'de de görüldü. Şehir merkezinde meydana gelen toz fırtınası, bölgede paniğe sebep oldu. Kent merkezinde oturan vatandaşlar, bugün meydana gelen toz fırtınasının, Musul üzerinden gelen asitli gaz olabileceğini ve bu nedenle durumdan endişe duyduklarını belirtti.

Ülkemizin Güneydoğu Bölgesi'nde bulunan Suriye-Irak sınır bölgesinde, bugün gün boyunca toz fırtınası yaşandı. Yaşanan toz fırtınası, bölgeye yakın olan ilimiz Mardin'i de etkiledi. Mardin merkez ve Kızıltepe ile Nusaybin bölgelerini etkisi altına alan ve görüş mesafesi yer yer 200 metrenin altına kadar düşüren toz fırtınası, bölgede paniğe neden oldu. Güney bölgesinden esen sert rüzgarlar ile bir anda Mardin toz buluna kaplanırken, toz fırtınası, meyve bahçelerine olumsuz yönde etki etti. Üzüm bağlarının da büyük zarar gördüğü toz fırtınası, kent yaşamını da olumsuz etkiledi.

Meydana gelen toz fırtınası nedeniyle bölge halkı gün boyunca evlerinden dışarı çıkamazken, gündüz saatlerinde bile hava akşam karanlığına büründü. Gün ortasında dışarıya çıkan bazı bölge sakinleri, gün içinde akşamı yaşadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan son dakika açıklamasında ise, herhangi bir asit yağmurunun yaşanmadığı, ancak gece yarısı sonrasında havanın yağışlı olması durumunda çok düşük bir ihtimal de olsa asit yağmurunun yaşanabileceği belirtildi.

5haber.com  | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.