Mariya Coştu; Zaharova'dan Osmanlı ve Türkiye'ye Seviyesiz Sözler

Rus Dışişleri Bakanı Mariya Zaharova'dan Türkiye'ye yönelik sert eleştiri. Rusya'nın İzvestiya gazetesine konuşan Zaharova'ya göre Türkiye Osmanlı Devleti'ni yeniden kurmaya çalışıyor. Rus bakan "Türkiye'ye sert eleştiriler bulunarak Türkiye Osmanlı'nın sonunu unutmasın" dedi.

Yayınlanma:
Mariya Coştu; Zaharova'dan Osmanlı ve Türkiye'ye Seviyesiz Sözler

"Türkiye'nin Niyetini iyi Biliyoruz"

"Türkiye yönetiminin Kırım ve Suriye kriziyle ilgili politikalarını çok iyi biliyorduk. Buna rağmen Türkiye'yle aramızdaki farklılıkları müzakere masasında çözümlemek, bir uzlaşıya varmak ve Türk tarafıyla çalışmak için mümkün olan her şeyi yaptık" diyen Maria Zaharova, "Mesele, Rusya'nın tavrının değişip değişmemesinde değil. Ne yazık ki Ankara'nın tavrının yakın zamanda değişeceğini beklemeye değmez. Zira Ankara durumu 'körüklemeye' devam ediyor." diyerek Türkiye'nin değişmesi gerektiğini ancak bunun için umutları olmadığını kaydetti ve ekledi; "Biz de ideal değiliz ama uluslararası toplumu endişelendiren konularda çalışmaya hazırız. Bunlara karşı nerede durduğumuzu açıklıyoruz. Bunun için de yasal yöntemler kullanıp yapıcı bir rol oynuyoruz" dedi.

"Osmanlı'nın Sonunun Ne Olduğunu Biliyoruz"

Sadece Türkiye ile yetinmeyen Zaharova, Osmanlı Devleti'nin son dönemine atıfta bulunarak "Osmanlı İmparatorluğu'nun sonunun ne olduğunu hepimiz biliyoruz" dedi. Türk hükumetinin Osmanlı'nın eski gücünü geri getirmeye çalıştığını vurgulayan Rus bakan, "En azından Türk yönetimini politikasının tüm bileşenleri böyle bir tablo ortaya koyuyor" dedi.

Bu İlk Değil

Milliyet gazetesinin haberine göre daha önce de Şubat ayında çok tartışılan bir konuşma yapan Rus Dışişleri Bakanı, Russia Today kanalına verdiği mülakatta YPG'ye yönelik gerçekleştirilen saldırıları eleştirmiş ve "Türkiye-Suriye sınırında şu anda yaşananlar tam bir hukuksuzluk. Türkiye, sınırın diğer tarafındaki yerleşim bölgelerine topçu saldırısı düzenliyor, buraya para, insan ve malzeme transfer ediyor. Bunu da sadece bu bölgelerin, uzun süre besleyip destekledikleri terörist ve radikallerden arındırılmasına dayanamadıkları için yapıyorlar." demişti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.