Marmarisli CHP Üyelerinden Sosyal Medyada Hayır Profil Resmi ile Tepki

Marmarisli CHP üyeleri, önceki akşam sosyal medya hesapları üzerinden yeni anayasa ve başkanlık sistemine hayırlı tepki başlattı. İşte sosyal medya üzerinden yapılan eylem.

Yayınlanma:
Marmarisli CHP Üyelerinden Sosyal Medyada Hayır Profil Resmi ile Tepki

AK Parti ve MHP'nin destek verdiği ancak, CHP ile HDP'nin karşı çıktığı yeni anayasa ve başkanlık sisteminde CHP'li üyeler yeni bir propaganda yöntemi buldu. CHP üyeleri Marmaris'te sosyal medyada profil fotoğraflarını 'Hayır' olarak değiştirerek bu konuda sergiledikleri tutumu sosyal medyaya taşıdı. Sosyal medyada başlatılan eyleme kısa sürede binlerce kişi destek vererek profilini değiştirdi.

TBMM’de yeni anayasa tartışmaları kavga ve tartışmalar içerisinde devam ederken 'Evet mi, Hayır mı' sorusu sosyal medya üzerinde geniş yankı buldu. Marmaris'te bir grup CHP üyesi, sosyal medya platformu Facebook üzerinden bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda "Bu akşam saat 21.00’de profillerimizi aynı anda tek tip yapıyoruz katılırsan ve katılımı arttırırsan çok mutlu olacağım. Sevgiler" yazıldı. Sosyal medyada çağrıya cevap veren kişiler, aynı anda kırmızı renk üzerine beyaz renkte 'HAYIR' yazılı profil olarak değiştirdi.

Yapılan paylaşımlarla 4 saatte yaklaşık 8 bin kişi tek tip profil yaparak eyleme destek verdi. Profil fotoğraflarının altına 'Tepki mi gösteriyorum', 'Demokratik hakkımı kullanıyorum' ve 'Vatandaş olarak tavrımı ortaya koyuyorum, bunu da engelleyemezler' yorumları yapıldı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.