Maskelere reçete zorunluluğu geliyor

Corona salgını sonrası bulmakta zorlanılan maskeler için önlem alındı.

Yayınlanma:
Maskelere reçete zorunluluğu geliyor

Sağlık Bakanlığı koronavirüs ile ilgili alınan tedbirler hakkında açıklama yaptı. Açıklamada bazı maskelerde reçete zorunluluğu getirildi. N95 2 , FFP3 Maskelere reçete zorunluluğu getirildiği söylendi.

Ülkede Covid - 19 yayılmasını önlenmesi ihtiyaç planlamaları ile stok ve tedarik yönetiminin etkin bir şekilde yapılması ülkemizde ürün erişebilirliğinin temin edilmesi sağlık hizmeti sunumunun aksamaması ve kamu sağlığının korunması amacıyla gerekli tedbirler alınmış ve alınmaya devam etmektedir.

EN149 standardındaki (N95 ,FFP2ve FFP3) maskelerin sadece eczanelerden ve reçete ile verilmesi reçetelerin gerektiğinde ilgili otoritelerce yapılan denetimlerde ibraz edilmek talep edilmesi  durumunda ise kurumumuza gönderilmek üzere eczanede muhafaza edilmesi hususunda bilginizi ve gereğini rica ederim.

Türk Eczacılar Birliği'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu valiliklere gönderdiği yazıda EN149 standardındaki (N95,FFP2,FFP3) maskelerin sadece eczanelerden reçete karşılığında verilmesi kararlaştırıldı.

Diğer korona virüs haberleri ve alınan önlemler için tıklayınız.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.