MB Faiz Kararı Sonrası Dolar ve Euro Fırladı (25 Ocak Döviz Kuru ve Altın Fiyatları) | SON DAKİKA

Önceki gün düşüşe geçen döviz kurları, Merkez Bankasının faiz kararı sonrası tekrar yükselişe geçti. İşte piyasalarda son durum ve döviz kuru ile altın fiyatları.

Yayınlanma:
MB Faiz Kararı Sonrası Dolar ve Euro Fırladı (25 Ocak Döviz Kuru ve Altın Fiyatları) | SON DAKİKA

Son günlerde yukarı yönde dalgalı bir seyir halinde olan döviz kurları, yine yükselmeye başladı.

Merkez Bankası'nın, piyasalarda artış beklenmesine karşın, politika faizini yüzde 8.0 seviyesinde sabit tutması kararını aldıktan sonra, dün 9 kuruş birden yükseliş göstererek 3.82 lira seviyesini aşan dolar, yeniden bu düzeyi geçerek 3.8334 liraya, faiz kararı sonrası 4.10 lirayı aşan euro da 4.1151 lira seviyesine kadar yükseldi. Öte yandan Borsa İstanbul 100 Endeksi ise 83.002 seviyesine düştü.

Bu gelişmelerin ardından dolar karşısındaki günlük kayıpları yüzde 1.5'i bulan lira, ABD para birimi karşısında en kötü performansı gösteren gelişmekte olan ülke para birimi oldu.

Bankalar, önceki haftadan bu yana, Merkez Bankası'nın haftalık repo ihalesi açmaması üzerine kullandıkları yüzde 10 faizli "geç likidite penceresi imkanı"nı, faizin yüzde 11'e çıkarıldığı dünkü kararın ardından, bugün kullanmadılar.

Altın Fiyatları

Döviz kurlarının yüksek seviyelerde seyretmesine paralel olarak altın fiyatları da yüksek seviyesini koruyor. Geçtiğimiz ay 128 lira seviyesinde olan altının gramı, son yaşanan politik gelişmelerin akabinde ciddi bir yükselişe geçerek 148 lira seviyesine kadar geldi.Çeyrek altın ise 236 liradan alınırken 242 lira seviyesinden satışa sunulmaktadır. Yarım altın ise 472 liraya alınırken 484 lira seviyesinden, Cumhuriyet altını ise 980 liraya alınıp 995 liraya satışa sunulmaktadır. Cumhuriyet altınının bin lira seviyesine dayanması ise piyasaları tedirgin ediyor. Öte yandan altının ons fiyatı ise 1.197.35 seviyesinden işlem görmektedir.

Ekonomi haberlerinden, borsa haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.