MEB 20 Bin 127 Öğretmen Alımı Branş Dağılımı (Hangi Branştan Kaç Öğretmen Alınacak?)

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen alımında hangi branştan kaç öğretmen alınacak? Ataması yapılacak olan 20 bin 127 sözleşmeli öğretmen hangi branşlardan alınacak? İşte MEB öğretmen atama duyurusu ve 20 bin 127 sözleşmeli öğretmen alımı branş dağılımı.

Yayınlanma:
MEB 20 Bin 127 Öğretmen Alımı Branş Dağılımı (Hangi Branştan Kaç Öğretmen Alınacak?)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz ay sözleşmeli öğretmenlik alımı başvuru kılavuzu yayımlanmıştı. Kılavuzun yayımlanmasının ardından atama bekleyen yüz binlerce öğretmen, başvuruların başlamasını beklemeye başlamıştı.

MEB tarafından yayımlanan kılavuzda 20 bin 127 sözleşmeli öğretmen alımı için başvuruların 15-21 Mart tarihleri arsında yapılacağı belirtildi.Başvuruların başlaması ile birlikte atama bekleyen binlerce öğretmen, internet üzerinden sözleşmeli öğretmenlik alımı için araştırmalara başladı. Sözleşmeli öğretmenlik alımı kapsamında en çok aranan kelimelerden biri de sözleşmeli öğretmen alımında hangi bölüme kaç öğretmen alımı yapılacağı kelimesi oldu.

Onlarca bölümden mezun olan 1 milyona yakın öğretmen adayı, toplamda 20 bin 127'lik kontenjan sayısını da düşük buldu. İşte MEB tarafından yayımlanan sözleşmeli öğretmenlik kılavuzunda açıklanan kontenjan sayısının bölümlere göre dağılımı.

Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sözleşmeli öğretmenlik başvuru şartları ve başvuru şekli ile ilgili bilgiler, MEB 2017 sözleşmeli öğretmen başvuru kılavuzunda ayrıntılı olarak açıklandı. Sözleşmeli öğretmenlik başvuru şartları ve şekli için TIKLAYIN

İsmet Yılmaz'dan Yeni Atama Müjdesi

Önceki gün bir televizyon programına katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı açıklamasında 20 bin 127 sözleşmeli öğretmen alımı başvuru sürecinin başladığını ve bu atamaların tamamlanmasının ardından Ağutos ayında yeni bir atama yapılacağını söyledi. Bakan Yılmaz, yaptığı açıklamasında Ağusots ayı döneminde de 10 öğretmen alımı yapılacağının müjdesini verdi.

Öğretmen atama haberlerinden, MEB duyurularından, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com aresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.