MEB, 4 Bin 200 Geçici Öğretmen Alımı Başvuruları Başladı

Suriyeli öğrencileri, Türk Eğitim Sistemine Entegre projesi kapsamında kurulan Geçici Eğitim Merkezlerinde istihdam edilecek 4 bin 200 öğretmen alınacaktır. İşte başvuru tarihleri ve detaylar.

Yayınlanma:
MEB, 4 Bin 200 Geçici Öğretmen Alımı Başvuruları Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan son dakika duyurusuna göre, 4 bin 200 geçici öğretmen alımı olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Avrupa Birliği arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan 'Suriyeli Öğrencilerin Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonu' anlaşması kapsamında Geçici Eğitim Merkezleri kurulacak ve bu merkezlerde, ülkemizde bulunan binlerce Suriyeli çocuğun Türk eğitim sistemine entegre edilmesi sağlanacak.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması kapsamında Suriyeli Öğrencilerin Türk eğitim sistemine entegre edilmesi için, AB'den Türkiye'ye 300 Milyon Avroluk destek fonu verileceği belirtildi. Altunel, açıklamasının devamında ayrıca, geçici olarak alınacak olan öğretmenlere verilecek ücretin ise, Türk Eğitim Sistemine Entegrasyon kapsamında ödeneceği belirtti.

Suriyeli öğrencilerin yoğunlukta olduğu bölgelerdeki okullarda ve MEB tarafından kurulan Geçici Eğitim Merkezlerinde, 327 bin yabancı öğrencinin eğitim aldığını söyleyen Altunel, "GEM'ler, Suriyelilerin yaşadıkları şehirlerde okullaşma sorunu yaşamalarından dolayı oluşturduğumuz alanlardır. Alacağımız 4 bin 200 öğretmenimiz GEM'lerde ve Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Bakanlığımıza bağlı okullarda çalışacaklar." açıklamalarında bulunmuştu.

Başvuru Nasıl Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde alınacak olan 4 bin 200 geçici öğretmen pozisyonuna başvuruda bulunmak isteyen adaylar, başvurularını 8-10 Kasım tarihleri arasında elektronik ortamdan yapacak ve başvurularını 81 İlin İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde onaylayacaklardır.

Mülakat Gün ve Yeri

İlgili öğretmen alımı için mülakat gün ve yerleri, İl Milli Eğitim Müdürlükleri sitelerinden ve Milli Eğitim Bakanlığı resmi İnternet sitesinden yayımlanacaktır.

Başvuru için aşağıdaki bağlantı adresini ziyaret edebilirsiniz.

"https://gsoa.meb.gov.tr/GSOAgiris.aspx"

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.