MEB, FETÖ ve PKK Bilançosu Açıkladı (İhraç Edilenler, Açığa Alınanlar, Görevine İade Edilenler,..)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, OHAL kapsamında kamu personellerine ilişkin yapılan açığa alma, meslekten ihraç etme, göreve iade etme ve terör bağlantısı nedeniyle kapatılan kurumlara yönelik açıklama geldi. İşte bilanço.

Yayınlanma:
MEB, FETÖ ve PKK Bilançosu Açıkladı (İhraç Edilenler, Açığa Alınanlar, Görevine İade Edilenler,..)

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile binlerce kamu personeli görevinden ihraç edildi. Kamuda ihraçların en çok olduğu Bakanlık ise Milli Eğitim Bakanlığı olarak ön plana çıkıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, darbe girişimi sonrasında FETÖ ile mücadelenin bilançosu açıklandı. Yapılan açıklamada bugüne kadar MEB bünyesinde çalışmakta olan 29 bin 797 öğretmen mesleklerinden ihraç edildi. Öte yandan 7 bin 254 öğretmen hakkında inceleme devam ederken, yapılan açıklamanın devamında FETÖ'nün eğitim kurumlarında çalışmakta olan 22 bin adet öğretmenin de çalışma izinleri iptal edildi.

Kapatılan FETÖ Kuruluşları

Yapılan açıklamanın devamında FETÖ ile mücadele kapsamında örgütün bin 60 okulu, 846 öğrenci yurdu, 900 dershanesi ve 351 diğer özel öğretim kurumları da yayımlanan KHK'lar ile kapatıldı. Bakanlığın yaptığı çalışmalar sırasında çok sayıda 'kripto okul' da tespit edildi ve bunlar hakkında gereken işlemler yapıldı. Yapılan araştırmalarla adının başına Cumhuriyet veya Atatürk gibi ibareler koyarak bağlantısı gizlenmek istenen okullarda kapatılanlara arasında yerini aldı.

Mesleğe Geri Dönenler

Açığa alındıktan sonra hakkındaki araştırmaları olumlu çıkan ve terör bağlantısı tespit edilmeyen 5 bin 918 öğretmenin yayımlanan son KHK'ar ile mesleğe geri döndü.

PKK Bağlantısı Nedeniyle İhraç Edilenler

Yapılan açıklamanın devamında terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu tespit edilen 683 öğretmenin de kamudan ihraç edildiği belirtildi. Öte yandan bu kapsamda 10 bin 958 öğretmen ile ilgili uzaklaştırma kararı da kaldırıldı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.