MEB Teşkilat ve Görevlerinde Değişiklik Resmi Gazetede (Personel Alım Kriterleri, Açığa Alma ve İhraç Etme Kriterleri)

Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri hakkında yapılan değişiklikleri içeren Kanun, 9 Aralık tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlandı. İşte yayımlanan kanun ve kanunu içeriği.

Yayınlanma:
MEB Teşkilat ve Görevlerinde Değişiklik Resmi Gazetede (Personel Alım Kriterleri, Açığa Alma ve İhraç Etme Kriterleri)

9 Aralık tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan Kanun ile Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri hakkında bazı değişikliklere gidildi.

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan kanun ile Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde :Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun yayımlandı. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan kanundan bazı satır başlıkları.

Maarif Müfettişleri ve Yardımcılarının Alımı ve Çalışması Hakkında Değişiklikler

Bakanlık bünyesinde istihdam etmek üzere alınacak olan Maarif Müfettiş Yardımcılığına atanabilmek için, en az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat ve İşletme Fakülteleri ile bunlara denkliği YÖK tarafından onaylanmış yerlerden mezun olma şartları, mevcut şartlara eklendi.

Öte yandan Maarif Müfettişleri ve Maarif Müfettiş Yardımcılarının görevlendirildikleri çalışma yerinde en az bir yıl çalışmaları esastır.

Personellere İlişkin Geçiş Hükümleri

Yayımlanan kanunda MEB personellerinin geçiş hükümlerinde yapılan değişiklikler şu şekilde verilmiştir:

Hukuk Müşaviri ile Rehberlik ve Denetim Danışmanları kadrolarında görev yapan personellerin görevleri sona erer ve bunlara ilgili maddeler gereği işlem tesis edilir. Maarif Müfettişleri için ise bu durum çalışma usul esasları yönetmeliğinde yer aldığı gibi yürütülür.

Maarif Müfettişi ve Müfettiş Yardımcısı kadrolarının birinin boşalması halinde bu kadrolar iptal edilir.

Görevden Uzaklaştırma Hükmü

Çalışması sakıncalı olan personeller, görevlerinden 3 aylık uzaklaştırılabilecekler. Uzaklaştırma işleminin ardından ise 10 gün içerisinde soruşturmanın başlaması gerekmektedir. Öte yandan açığa alınan ve hakkında ihraç haricinde bir disiplin kararı verilen memurlar, bu cezalarının bitmesinin ardından göreve başlarlar.

Yayımlanan Kanunun tam metnini okumak ve daha detaylı bilgi sahibi olmak için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.