MEB'den Öğretmenlere Flaş Çağrı: "Müfredatı İnceleyin ve Eleştirin"

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasında yeni müfredatın öğretmenlerin görüşlerine ve eleştirilerine açıldığı belirtildi. İşte yapılan açıklama ve diğer detaylar.

Yayınlanma:
MEB'den Öğretmenlere Flaş Çağrı: "Müfredatı İnceleyin ve Eleştirin"

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim müfredatında yapılan değişikliği askıya çıkaran Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere e-posta yolu ile gönderdiği çağrıda, yapılan değişikliğin incelenmesi ve eleştirilmesini istedi. Hazırlanan web sitesinde veliler için de bir bölüm bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Planı çerçevesinde gerçekleştirdiği, ilkokul, ortaokul ve lise kurumlarında uygulanan derslerin öğretim programlarının değerlendirmesi, sadeleştirilmesi, güncellenmesi ve geliştirilmesi çalışmalarında hazırlanan taslakları askıya çıkardı. Öğretmenlere e- posta yoluyla bir çağrı yollayan Milli Eğitim Bakanlığı mufredat.meb.gov.tr adresinde yayınlanan taslakların incelenerek eleştiri, görüş ve önerilerini iletmesini istedi. Gönderilen mesajda, "Demokratikleşme, şeffaflık ve katılımcılık ilkeleri Bakanlığımız tarafından önem verilen ilkeler arasında yer almaktadır. Bu nedenle paydaşımız olarak eleştiri, görüş ve önerileriniz Bakanlığımızca önemsenmektedir" ifadelerine yer verildi. Taslak öğretim programlarına yönelik inceleme, değerlendirme, görüş ve önerileri en geç 3 Şubat 2017 tarihi mesai bitimine kadar gönderilmesi gerekiyor.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, eğitim haberlerinden, Milli Eğitim Bakanlığı haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.