MEB'e Flaş Atama: Bakan Yılmaz'ın Yeğeni Daire Başkanı Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Eğitim Kaynaştırma Daire Başkanlığına Bakan İsmet Yılmaz'ın yeğeni atandı. Özel eğitim konusunda hiçbir tecrübesi olmayan kişinin ataması tepkilere neden oldu.

Yayınlanma:
MEB'e Flaş Atama: Bakan Yılmaz'ın Yeğeni Daire Başkanı Oldu

TBMM'de flaş bir haber gündeme geldi. CHP'li Vekil Mehmet Tüm, yaptığı son dakika açıklamasında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a, Özel Eğitim Kaynaştırma Daire Başkanlığına yapılan atamayı sordu.

Alınan son bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı flaş bir atama yaptı. Yapılan atamada Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kaynaştırma Daire Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yeğenini atadı. Metalurji Teknolojisi öğretmeni olan Bakan İsmet Yılmaz'ın yeğeni Fikret Yılmaz'ın bu göreve vekaleten atandığı öğrenildi.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm Türkiye Büyük Millet Meclis'inde, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılması soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması için yazılı olarak verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Özel eğitim alanında aktif çalışan ve özel eğitim alan onlarca uzman personel varken, bu alanda eğitimi ve deneyimi olmayan yeğeninizin atanması siyasi etiğe uygun mudur?"

Hiç Bir Deneyimi Yok

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Eğitim Kaynaştırma Daire Başkanlığına yapılan atamada, özel eğitim alanında hiçbir deneyimi olmayan Metalürji Teknolojisi öğretmeni Fikret Yılmaz'ın vekaleten atandığı belirtildi.

15 Aralık'ta Açıklanmıştı

Fikret Yılmaz'ın atama yazısı Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Daire Başkan Vekili Bekir Erdoğan imzası ile 15 Aralık 2017 tarihinde ilgili kurumlara da gönderildi.

Bakan Yılmaz'dan bu konuda henüz bir açıklama gelmedi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.