Meclis 21 Mart'ta Tatile Gidiyor-Peki Taşeron Yasası Yarım mı Kalacak? (Taşerona Kadroda Son Durum Ne?)

Taşerona kadro meselesinde son durum ne? Taşeron işçilerin kamuya alınması tasarısı 21 Mart'tan önce meclise gelecek dendi. Peki tasarı ne zaman sonuca ulaşacak? Taşeron işçilerin kadro beklentisi ne zaman bitecek? İşte taşerona kadroda son durum ne?

Yayınlanma:
Meclis 21 Mart'ta Tatile Gidiyor-Peki Taşeron Yasası Yarım mı Kalacak? (Taşerona Kadroda Son Durum Ne?)

Yüz binlerce taşeron işçinin beklediği kadro müjdesi halen gelmedi.

Geçtiğimiz gün Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından taşeron işçilerin kamuya alınması ile ilgili yapılan son açıklamada, taşeron işçilerim kamuya alınmasını ön gören tasarının 21 Mart tarihinden önce meclise geleceği ve Meclis genel kurulunda görüşüleceği belirtildi,.

Meclis 21 Mart Tarihinde Tatile Giriyor

TBMM Genel Kurulunda geçtiğimiz gün yapılan açıklamada 21 Mart tarihinde meclisin tatile gireceği ve referanduma kadar tatilde kalacağı belirtildi. Maliye Bakanı Ağbal tarafından yapılan açıklamada ise taşeron işçilerin kamuya alınmasını ön gören tasarının 21 Mart'tan önce Genel Kurula geleceği belirtilmişti.

21 Mart'a Sayılı Günler Kaldı

Taşeron işçilerin kamuya alınmasını ön gören tasarının meclise gelmesi durumunda önümüzdeki günlerde meclisete görüşülmesi bekleniyor.

Ancak tasarı mecliste 3-5 günde çıkabilecek bir tasarı olmadığından dolayı görüşmelerin 21 Mart tarihinde sonlandırılması ve meclisin tatile girmesi bekleniyor. Bu tatil ise referanduma kadar sürecek ve 16 Nisan günü referandumun ardından tekrar toplanacak genel kurulda görüşülmesi bekleniyor.

Taşeron İşçilerin Kadro Bekleyişi Ne Zaman Sona Erecek?

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, daha önce yaptığı açıklamasında taşeron işçilerin kamuya alınmasını ön gören çalışmaların kamu çalışma reformu kapsamında değerlendirileceği belirtildi. 21 Mart'tan önce meclis genel kuruluna gelmesi beklenen taşeron işçi tasarısının referandum sonrasına sarkması ve 16 Nisan'dan sonra çözüme kavuşturulması bekleniyor.

Taşeron haberlerinden, son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.