Meclis Tatile Girdi Taşeron Yasası Yine Askıya Alındı-Referandumdan Sonra Taşerona Kadro Verilir mi?

21 Mart tarihi itibariye Türkiye Büyük Millet Meclisi referandum tarihi olan 16 Nisan'a kadar tatile girdi. 21 Mart'tan önce gelecek denilen taşeron yasası yine meclise gelmedi. Peki referandumdan sonra taşerona kadro verilir mi? Taşeron yasası ne zaman çözülecek? İşte detaylar ve 5haber'in bu konudaki değerlendirmesi.

Yayınlanma:
Meclis Tatile Girdi Taşeron Yasası Yine Askıya Alındı-Referandumdan Sonra Taşerona Kadro Verilir mi?

Taşeron işçilerin beklediği kadro açıklaması halen gelmedi.

Kadro bekleyen 720 binden fazla taşeron işçi ile aileleri, hükumet yetkililerinden bu konu ile ilgili yapılacak açıklamayı bekliyor. Bu açıklama henüz gelmedi ama yapılan son açıklamalar ile sürecin devam ettiği ve referandum sonucu bihai sonuca ulaştırılması bekleniyor.

Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan açıklamada, taşeron işçilerim kamuya alınması meselesinin referandumdan sonra yapılacak olan kamu çalışma reformu kapsamında değerlendirileceğini, asıl işi yapan taşeron işçilerin kadroya alınacağı belirtilmişti. Ancak bu açıklama sonrasında Maliye Bakanı Naci Ağbal 21 Mart tarihine kadar taşeron yasasının meclise geleceğini ve meclis genel kurulunda görüşülmelere başlanacağı belirtildi.

Ancak 21 Mart tarihi geçti ve meclis 16 Nisan'a kadar tatile girdi. Meclisin tatile girmesi ile taşeron yasasının görüşülmesi referandumdan sonraya kaldı. Taşeron yasasının referandum sonrasında kalması ile taşeron işçilerin bekleyişi yine uzayacak ve beklenen kadro açıklaması daha geç gelecek.

5haber Deperlendirmesi

Bakan Müezzinoğlu'nun açıklamaları değerlendirildiğinde kamu çalışma reformu kapsamında ilk olarak görüşülecek olan taşeron meselesinin artık nihayete ermesi bekleniyor. Ancak 16 Nisan'dan sonra bir süre daha anayasa değişikliğinin gündemi meşgul etmesi bekleniyor. Bu da hesaba katıldığında kamu çalışma reformunun ancak Temmuz ayına doğru gündeme gelmesi ve görüşmelerin Ağustos 2017'de başlaması bekleniyor.

5haber.com'un Taşeron Yasası Çözüm Önerisi ile İlgili Özel Haberine Gitmek İçin Tıklayın

Taşeron haberlerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Ankara

Özel Haber

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.