Mehmet Müezzinoğlu'ndan Son Dakika Asgari Ücret ve Kıdem Tazminatı Açıklaması

Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, katıldığı bir programda yaptığı konuşmasında ülke genelindeki işsizlik oranına, asgari ücrete kadın ve gençlerin istihdamı ile kıdem tazminatı meselesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Mehmet Müezzinoğlu'ndan Son Dakika Asgari Ücret ve Kıdem Tazminatı Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen “İhracat Zirvesi 2016" da yaptığı konuşmasında bazı açıklamalarda bulundu. Bakan Müezzinoğlu, "Bu dönemde yaklaşık 323 bin iş arayana iş bulmamıza rağmen işsizlik oranının artığını görüyoruz. Bir taraftan da 1 milyon 250 bin gencin neredeyse her yıl istihdama girme talebi var, bir taraftan istihdama katılım arzusu olan ciddi kadın kitlesi var. Bunların da istihdama girmeleriyle ilgili çalışmaları yoğunlaştırıyoruz" sözlerini söyledi.

Kıdem Tazminatı Açıklaması

Tarabya Otel'indeki zirvenin ikinci gününde konuşan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Kıdem tazminatında, şayet 'sadece yalnız alın teri çok kutsaldır ve onun her türlü hakkını korumalıyız' diyerek elde ettiğimiz gücü veya kazanımları merkezde tutarak bir yolculuk yapmayı sürdürürsek bu bizi bir süre daha götürebilir ama bir süre sonra sıkıntıya sokar. Bu nedenle akıl terini ve bu alandaki gelişimin hakkını ve hukukunu koruyan, ikisini birlikte sağlıklı götürebilen, çatışan değil, birlikte var olarak güçlü olan bir yapıyı üretim mantalitemize yerleştirmemiz lazım. O nedenle hiçbir işyeri işçisiz olamayacağına göre, hiçbir çalışan işyersiz olamayacağına göre, ikisi birbirini tamamlayan ve birlikte hak ve hukuklarını koruyabilen, bize de sağlıklı hakemlik yapabilen bir rolü inşallah önümüzdeki dönemde güçlü bir şekilde yerine getirebilmeyi arzu ediyoruz. Bunu başarmak zorundayız" dedi.

Gelir Desteği Bakanlıktan Geçecek

Bakan Müezzinoğlu, “Yeşil kart ve toplum yararına çalışma programlarının istihdama olumsuz yönde etkileri bulunduğuna dair konular bizde geliyor. Önümüzdeki yıl inşallah gelir desteğini bakanlık olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından devralacağız. Gelir testi süreçlerinde yeşil kart dolayısıyla istihdamın olumsuz etkilenmemesi veya kayıt dışılığın etkisini daha alt noktalara çekebilmek istiyoruz" dedi.

Gençlerin ve Kadınların İstihdamı

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Bu dönemde yaklaşık 323 bin iş arayana iş bulmamıza rağmen işsizlik oranının artığını görüyoruz. Bir taraftan da 1 milyon 250 bin gencin neredeyse her yıl istihdama girme talebi var, bir taraftan istihdama katılım arzusu olan ciddi kadın kitlesi var. Bunların da istihdama girmeleriyle ilgili çalışmaları yoğunlaştırıyoruz. Onların istihdama katılmalarını çok arzu ediyor olmamız, işsize iş bulmayı arzu ediyor olmamız ancak yatırım ortamının iyileşmesinden, dünya ile rekabette iddialı olabilecek potansiyeli yakalamaktan geçiyor" dedi.

Talep ve Şikayetler Hiç Bitmeyecek

Bakan Müezzinoğlu, salonda bulunan ihracatçılara seslenerek, “Evlilikte 40 yılı doldurmuş bir kardeşiniz olarak, hanımın taleplerinin hiç bitmediğini bilen biri olarak, sizlerin talepleri, şikayetleri hiç bitmeyecek, ama önemli olan dün neredeydik, bugün neredeyiz, yarın nerede olmak istiyoruz ve o 40 yıla baktığımızda nereden nereye geldiğimizi, son 14 yıla baktığımızda nereden nereye geldiğimizi görebilmek, bununla yetinmeyip nereye gitmek istediğimiz hedefini korumak, gitmek istediğimiz yerde de beraber yolculuğu, aynı aile hayatında olduğu gibi sonuna kadar beraber gidebilmeyi başarabilmek gerekiyor" dedi.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.