Mehmet Müezzinoğlu'ndan Son Dakika Taşeron Açıklaması (Taşerona Kadro Ne Zaman Verilecek?)

Kadro bekleyen taşeron işçilere son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi. İşte Bakan Müezzinoğlu'nun taşeronların kamuya alınması konusunda yaptığı son dakika açıklaması.

Yayınlanma:
Mehmet Müezzinoğlu'ndan Son Dakika Taşeron Açıklaması (Taşerona Kadro Ne Zaman Verilecek?)

720 bin taşeron işçiye umutlu haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi. Bakan Müezzinoğlu, katıldığı bir programda yaptığı açıklamada taşeron işçilerin kamuya alınması sürecine değindi.

Çalışma Bakanından yapılan son dakika açıklamasında taşeron işçi meselesinde gelinen son durumu açıkladı. Taşeron konusu referandumdan sonra gündeme geleceğini söyleyen Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bu meselenin referandumdan sonra gündeme geleceğini belirtti. Müezzinoğlu, taşeron işçilerin kamuya alınması konusunu "Kamu Çalışanı Reformu" çerçevesinde bir bütün olarak çözüme kavuşturulacağının hedeflendiğini belirtti. Bakan Müezzinoğlu, taşerona kadro konusunun özellikle referandum sürecinde tartışılmasının doğru bulmadığını, reel bir zamanda sağlıklı bir çözümü nisan ve mayıstan sonra değerlendireceklerini bildirdi. Bakan Müezzinoğlu, "Taşeron konusunu özellikle referandum sürecinde tartışmayı doğru bulmuyorum. Sağlıklı bir çözümü nisan ve mayıstan sonra değerlendireceğiz" ifadelerini söyledi.

İşsizlik Fonu

İşsizlik Fonu'ndan yararlananların sayısının 2016 sonu itibarıyla 70 bin iken, dün rakamın 61 bine indiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, "2002-2016 arası 5 milyon 60 bin kişiye 14 milyar lira, 2016'da 785 bin kişiye 2,7 milyar lira işsizlik ödeneği verilmiş." ifadelerini kullandı.

Trt Haber'de yer alan habere göre grev ertelemeleri konusunda yapılan eleştirilere de değinen Müezzinoğlu, iki ertelemeden birinde ertesi gün uzlaşıldığını, şu an bir sektörde yapılan ertelemenin stratejik alanlara ürün üreten bir sektör olması dolayısıyla gerçekleştiğini, gerek sendika gerekse işverenle görüşmeleri devam ettirdiklerini bildirdi.

Taşerona kadro gelişmelerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYIN

Facebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.