Mehmet Şimşek'in tasarruf tedbirleri açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf önlemleri kapsamında harcama kalemlerinde kesintiye gidileceğini duyurdu. Bakan Şimşek, her kurumun bütçesinde küçülme olacağını belirterek sağlık alanındaki ithalatın azaltılacağına vurgu yaptı.

Yayınlanma:
Mehmet Şimşek'in tasarruf tedbirleri açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in önderliğinde kamuda önemli tasarruf önlemleri uygulanmaya başlanıyor. Bakan Şimşek, yeni tedbirleri açıklayarak, bütün harcama kalemlerinde kesintiye gidileceğini ve her kurumun bütçesinde belirli oranda küçülme olacağını duyurdu. Ayrıca, sağlık alanındaki ithalatın azaltılacağına da vurgu yaptı.

Temmuz ayında Mehmet Şimşek'in imzasıyla yayınlanan genelgeyle birlikte, deprem kaynaklı maliyetler hariç olmak üzere tüm harcamaların gözden geçirilmesi ve tasarruf tedbirlerinin hızla hayata geçirilmesi talimatı verilmişti.

Ancak, bu genelgeye rağmen tasarruf tedbirlerinin istenen düzeyde uygulanmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine yeni kısıtlamaların devreye alınması gündeme geldi. Bakan Şimşek, son AK Parti Strateji Kurulu toplantısında bu yeni tedbirler hakkında bilgi verdi.

Şimşek, ek ödenek taleplerinin reddedilmesinin yanı sıra, bütün harcama kalemlerinde kesintiye gidileceğini ve her kurumun bütçesinde belirli oranda küçülme olacağını açıkladı. Bu kesintiler, araç ve bina alımı, kırtasiye, elektrik, yakıt gibi birçok başlığı içerecek. Özellikle resmi taşıt kullanımında sınırlamalar getirilecek ve çeşitli gider kalemlerinde kesinti yapılacak.

Ayrıca, sağlık harcamalarının azaltılması için yerli ilaç kullanımının artırılacağı ve ithalatın azaltılması için adımlar atılacağı belirtildi. Kamu eliyle yatırım yapılmayacak, sadece ekonomiye kısa sürede katkı sağlayacak yatırımlara destek verilecek. Lojistik, tarım, sulama ve deprem bölgesinin yeniden inşasına yönelik yatırımlar ise kesintiden etkilenmeyecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sunumunda ekonomik programdan taviz verilmeyeceğini vurgulayarak, yıl sonunda enflasyonu yüzde 40'ın altında tutma hedeflerinin olduğunu belirtti. Bu sıkı tedbirlerle enflasyonun yüzde 40'ın altına inmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.