Memur alımlarında yaş haddinin esnetilmesi gerekiyor-Peki neden?

Kamu kurum ve kuruluşlarına memur alımındaki yaş hadleri, arttırılmalıdır. Peki bu yaş haddi neden arttırılmalı? Yaş haddine takılan memur adaylarına nasıl bir çözüm bulunmalıdır? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Memur alımlarında yaş haddinin esnetilmesi gerekiyor-Peki neden?

Kamu kurum ve kuruluşlarında memur alımında yaş haddi arttırılmalı.

Kamu kurum ve kuruluşları, personel alımlarına devam ederken OHAL nedeniyle kamuda çok sayıda kadronun boşta olduğu biliniyor. OHAL kapsamında yayımlanan KHK'larla 100 binden fazla kamu personeli, görevinden ihraç edildi. Terör bağlantısı nedeniyle ihraç edilen personellerin yerlerine ise memurlar alınmaya devam ediliyor. Ancak birçok kişi, yıllardır FETÖ'nün memur alımlarında kendi üyelerini almaları nedeniyle henüz memur olamadı. FETÖ'nünü gerek çaldığı sorular, gerekse mülakatlardaki torpilleri nedeniyle bir türlü memur olamadı ve şimdi de yaş haddi nedeniyle memur alımlarına başvuru yapamıyor.

FETÖ'nün hemen hemen tüm kamu personeli alım sınavlarında soru çalma ve kendi adamlarını yerleştirme işlemleri nedeniyle memur olamayan ve şimdi de birçok memur alımına yaş haddi nedeniyle başvuramayan adaylar, yayımlanan kamu personeli alım ilanlarında yaş haddinin arttırılmasını istiyor.

FETÖ Mağdurları Yaş Mağdurları Oldu

Bugüne kadar FETÖ mağduru olan ve FETÖ'nün kendi üyelerini yerleştirmesi nedeniyle memur olamayanların FETÖ mağduriyeti geride kaldı ama yaş haddi nedeniyle bu mağduriyet devam ediyor.

Yaş Haddi Düşük Olan Memurluklara Az Başvuru Oluyor

Yaş haddi düşük olan memurluklara başvurular, düşük seviyede durmaktadır. Geçtiğimiz gün POMEM'lere alınan 10 bin polis için yaş haddi esnetilmemiş ve başvurular düşük seviyede kalmıştı.

Yaş haddi mağdurları, haberi sosyal medya üzerinden paylaşarak seslerini yetkililere duyurabilir ve bu konuda çalışmaların yapılmasına katkıda bulunabilirsiniz.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.