Memurların mesai saati değişiyor

Milyonlarca memurun beklediği taslak ortaya çıktı. Ücret netleşince esnek çalışma ortaya çıkacak. Milyonlarca 4/A'lı çalışan 2016 yılından bu yana yarı zamanlı çalışma sistemine kavuştu. 4/C 'li çalışan memurlar da...

Yayınlanma:
Memurların mesai saati değişiyor

Milyonlarca memurun beklediği taslak ortaya çıktı. Ücret netleşince esnek çalışma ortaya çıkacak. Milyonlarca 4/A'lı çalışan 2016 yılından bu yana yarı zamanlı çalışma sistemine kavuştu. 4/C 'li çalışan memurlar da bu durumu bekliyor.

Doğum yapan sigortalı çalışan annelerden doğum izni bittikten sonra iş yerine dilekçe göndererek izninin yarı zamanlı çalışma süresini başlatıyor. Yarı zamanlı çalışma da ücret kesintisi olmaksızın işsizlik fonundan karşılanmaktadır.

4 yıldır faydalanamayan bu memurlar için İç İşleri Bakanlığı geniş bir çalışma hazırlıyor. Esnek çalışma sisteminde esnek zaman ve çekirdek zaman olarak ikiye ayrılacak. Çekirdek zaman günlük çalışma süresi içerisinde 5 saat esnek zaman ise günlük çalışma süresi içinde çekirdek zaman ve öğle dinlenme süresinin dışında kalan süreleri kapsayacak şekilde kurumlar tarafından belirlenecek.

Yararlanan memurlar oldu

Yasal bir kanun düzenlemesi bulunmadığından yararlanmak isteyen kişiler yargı yoluyla bu haklarını kullanabiliyor.

Geçtiğimiz yıllarda Emniyet Genel Müdürlüğünde hizmet veren bir polis memurunun talebinin reddedilmesi sonucu kişi mahkemeye müracaat etmiş ve bu haktan mahkeme kararıyla yararlandırılmıştı.

Memurların yeni çalışmasına ilişkin çalışma sürüyor. Bu yıl uygulamaya girmesi planlanıyor. Ücret kısmı netleşmediğinden kesin bir sonuç henüz yoktur. Ücrette de netlik kazanıldığında kanunen esnek veya yarı zamanlı çalışma sistemi ortaya çıkacağı bekleniyor..

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.