Merak Edilen Soru Ne Zaman Emekli Olurum? EYT'li 4A, 4B, 4C BAĞ-KUR Ve SSK'lılar İçin Maaş Hesaplaması

Ocak 2023 yılı için yapılan zamlar sonrası maaşlarının ne kadar olduğu noktasında araştırmalar yapılırken, EYT üzerinden de milyonlarca vatandaş emekli olmayı bekliyor. Peki, maaşlar nasıl hesaplanacak? Hesaplama yapılırken nelere dikkat edilecek? Milyonlarca EYT li vatandaş bu soruların cevaplarını merak ediyor.

Yayınlanma:
Merak Edilen Soru Ne Zaman Emekli Olurum? EYT'li 4A, 4B, 4C BAĞ-KUR Ve SSK'lılar İçin Maaş Hesaplaması

EYT üzerinde meraklı bekleyiş devam ediyor. 2,5 milyona yakın vatandaş emekli olma noktasında ümitli bekleyiş içindeler. EYT li Bağ-Kur’’lu, SGK, 4 A,B ve C iller maaş hesaplama işlemlerini merak ediyor. AKP hükümeti ise yaklaşan seçimle harekete geçti.

Maaş Nasıl Hesaplanacak?

EYT ile ilgili olarak alınan karara göre 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olan herkez emekli olabilecek. Kadınlar için 20 yıl, erkekler için de 25 yıl sigortalı olma şartının yanı sıra 5 bin prim günü ile emeklilik hakkı verilecek. Yasanın değişmesi ile birlikte yaş şartı da ortadan kaldırılırken kadınlarda 40 yaşından 56 yaş şartı kaldırıldı.

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili olarak 8 Eylül 1999 tarihi öncesi sigorta girişi bulunan kişiler 5 bin prim günü sigortalı, kayıt yıllarına göre 5 bin 975 gün prim şartı aranır.

Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanacak?

Milyonlarca emekli vatandaşın gündeminde şu an emekli maaşı nasıl hesaplanacak yer alıyor. Çalışma günü, prim ödemesi gibi birçok kriterin göz önündü bulundurulduğu hesaplamada SGK sitesi üzerinden hesaplama yapmak mümkün. Kurumun sitesine girilerek emekli maaş hesaplaması yapılabilir. Emeklilik ile maaş bilgileri yazılarak kesin sonuç olmasa bile emekli maaş bilgisi alınabilir.

13345606-728xauto.webp

4B BAĞ-KUR emekli maaşı için e devlet üzerinden giriş yapılarak maaş tutarı hesaplanabilir. 4/A emekli maaşı hesaplanabilmesi için

T.C Kimlik numarası, SSK Sicil Numarası, Baba adı, Nüfus il, Doğum tarihi bilgileri girilerek maaş hesaplaması yapılabilir. Sorgula tuşuna basılarak hesaplama yapılır.

4/B Emekli Maaş Hesaplama Robotu kullanılarak emekli maaşı hesaplaması yapılır. Bunun için TC Kimlik numarası, Kurumu ve güvenlik kodunu yazılarak emeklilik hesaplaması yapılır.

4c Emekli Maaş Hesaplaması yapılması için doğum tarihi, cinsiyet, 4A çalışma süresi, başlangıç ve bitiş tarihi, hizmet türü seçilerek hesaplama yapılır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.